VUČIĆ IM JE LEPO PORUČIO DA OD TOG POSLA NEMA NIŠTA: Oni bi da preuzmu posao Velje Nevolje i Marka Miljkovića
Foto: Starsport, Privatna Arhiva

mnogi bi hteli da preuzmu "posao"

VUČIĆ IM JE LEPO PORUČIO DA OD TOG POSLA NEMA NIŠTA: Oni bi da preuzmu posao Velje Nevolje i Marka Miljkovića

Crna Hronika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da postoji novi klan koji želi da nasledi Belivukovu ekipu, ali je poručio da će i oni ubrzo biti rastureni i iza rešetaka.

Naime, Vučić je u subotu posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da ima mladih kriminalnih grupa koje žele da naslede kriminalne delatnosti.

Aleksandar Vucic, sednica saveta za nacionalnu bezbednost
foto: Zorana Jevtić

- Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da nastave „slavna dela prethodnika“ i da truju decu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan način - poručio je predsednik na konferenciji za medije.

Kao jedan od navodnih naslednika Veljinih poslova spominje se Nikola Vušović (31), zvani Džoni, navodno vođa grupe sa Vračara. Upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Kriminalna grupa Nikole Vušovića se, između ostalog, navodno bavi i ilegalnom distribucijom droge. Kako su ranije pisali mediji, najistaknutiji član Džonijeve ekipe je Luka Cerović, koji je, prema operativnim informacijama, zadužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika. Cerović je, inače, sa Džonijem uhapšen 2013. na aerodromu u Amsterdamu zbog pokušaja ubistva i bekstva iz zatvora. Njih dvojica su hapšeni i 2010. s vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva.

Velja Nevolja, Nikola Vusovic Dzoni
foto: Zorana Jevtić, RAS/Djordje Kojadinovic

Zanimljivo je i to da su pojedini pripadnici Vušovićeve ekipe učestvovali u pokušaju ubistva Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, u decembru 2019. godine u Beogradu. Tada je uhapšen i Marko Drakula, koji je u policijskim evidencijama označen kao istaknuti član Vušovićeve grupe.

Ekipa Džonija s Vračara veoma je brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde.

Džoni, kako je nedavno pisao Ekspres, navodno se trenutno nalazi u Španiji, ali je nakon hapšenja Belivuka nameravao da se vrati u Srbiju.

I Vladimir V. u ratu za šefa navijačkog podzemlja

Prema pojedinim navodima, osim Džonijeve ekipe sa Vračara, spominje se i Vladimir V, a oni su navodno u sukobu jer pokušavaju da popune upražnjeno mesto posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Prema podacima bezbednosnih službi, Džoni je navodno direktno povezan sa Belivukom i Miljkovićem i operativna saznanja govore da je sa njima učestvovao u nekim zločinima.

Grupa Vladimira V. je trenutno na teritoriji Srbije. Skrivaju se mahom u Beogradu, u štek-stanovima. Glavni im je posao navodno trgovina narkoticima, posebno kokainom i heroinom. Odranije su u sukobu sa Belivukom i Miljkovićem. I oni su, takođe, imali neku vrstu zaštite od pojedinaca u državnim strukturama, posebno u MUP Srbije. (Večernje novosti)

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

01:35

Kuća u kojoj je Velja Nevolja hteo da se sakrije pre hapšenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track