VELJI NEVOLJI NAJBLIŽI SARADNICI OKREĆU LEĐA JEDAN ZA DRUGIM: Još 2 pripadnika klana mole tužioca da budu SVEDOCI SARADNICI
Foto: MUP RS

propevali

VELJI NEVOLJI NAJBLIŽI SARADNICI OKREĆU LEĐA JEDAN ZA DRUGIM: Još 2 pripadnika klana mole tužioca da budu SVEDOCI SARADNICI

Crna Hronika -

Srđan Lalić, član mafijaškog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je snimljen kako lično muči, kolje i kasapi više žrtava, spreman je da sarađuje sa tužilaštvom.

Međutim, još dvojica pripadnika klana, prema nepotvrđenim informacijama, spremna su sve da priznaju, a jedan je već dao iskaz u kom je detaljno opisao sve mafijaške zločine.

- Srđan je sve prvo negirao, ali kad je video dokaze odnosno snimke i fotografije na kojima lično muči, kolje i kasapi žrtve, naglo je promenio priču. Čak mu je u jednom momentu pozlilo odnosno povraćao je kad je gledao snimke na kojima se nalaz - kaže izvor iz istrage.

Navodi se da Lalić prema zakonu može da bude svedok saradnik bez obzira na to što je lično činio zločine pošto je spreman na potpunu saradnju. Zakon kaže da je sve na odluci tužioca dok saradnik ne može da bude vođa organizovane grupe što Lalić nije bio.

- Njemu ne može kao ranije da bude oproštena čitava kazna već samo umanjena i da recimo umesto doživotne dobije 20 ili 30 godina - objašnjava izvor iz istrage i dodaje da još dvojica mafijaša takođe pregovaraju sa tužilaštvom o uslovima pod kojim bi to postali svedoci saradnici.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je najavio da će najverovatnije u petak biti podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Istraga se vodi protiv 31 okrivljenog. Obavljena su veštačenja po 300 naredbi i prikupljeni su brojni materijalni dokazi sa lokacija za koje postoji sumnja da su mesta izvršenja krivičnih dela. Pripadnici grupe terete se za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje. Osim fotografija tu su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičena lica. Ovaj dokazni materijal je putem međunarodne pravne pomoći pribavljen od jedne zapadnoevropske države, a odnosi se na osumnjičene pripadnike Belivukove gurpe u periodu izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret - naglašava Nenadić.

Tužilac Nenadić je juče na zatvorenoj konferenciji za medije novinarima prikazao slike unakaženih tela žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Pre prikazivanja fotografija okupljene novinare je zamolio samo da "pišu realno".

Prikazane su fotografije ubijenih Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića dok fotografije ubijenog Lazara Vukićevića, za koje je tužilac rekao da su verovatno najstrašnije, nisu prikazane jer ih njegov otac još nije video.

Žrtve su surovo ubijene, a onda isečene na komade. Na jednoj od fotografija u plastičnoj kadici u krvi nalazi se telo žrtve isečeno na komadiće i spremno za mlevenje u mašini za meso!

Svim žrtvama su odsečene glave. Na jednoj od fotografija vidi se i da su monstrumi pored odsečene glave ostavili sekiru koju su koristili kako bi je odrubili. Slikali su i sečenje ruku i stopala i zabadanje noževa u sve delove tela.

Tako su jednoj žrtvi odrubljenu glavu postavili između nogu, a na leđima mu krvlju napisali "Korać pi*ka" kako bi poslali poruku suparnicima iz škaljarskog klana.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja