SUPRUGA UBIJENOG VELIČKOVIĆA OTKRILA: Na kućnim kamerama video 2 mladića, a onda je puštena pesma A GDE ŽURIŠ, GOKSI, BRE
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

potresna ispovest

SUPRUGA UBIJENOG VELIČKOVIĆA OTKRILA: Na kućnim kamerama video 2 mladića, a onda je puštena pesma A GDE ŽURIŠ, GOKSI, BRE

Crna Hronika -

J.V, supruga ubijenog navijača Gorana Veličkovića Goksija, koga je grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otela na prevaru, a potom svirepo do smrti mučila u kući u Ritopeku, ispričala je da je njen suprug predvodio navijačku grupu “Jang Bojs” ili “Jangeri”.

- Sukoba je bilo još od 2017. godine i tokom jednog tog događaja moj suprug Goran Veličković je zadobio potres mozga. Jednom je na kućnim kamerama video dvojicu, rekao mi "Evo su"... Ubrzo je na Jutjubu postavljena pesma sa tekstom "a gde žuriš Goksi bre, pobismo ti Jangere". Posle toga Goran je nabavio pištolj jer se bojao za mene i bezbednost dece.

Mediji su objavioli delove svedočenja iz optužnice najbliže rodbine ubijenih u kući strave u Ritopeku, u kojoj je policija pronašla specijalno ozidanu tajnu prostoriju u kojoj je bila industrijska mašina za mlevenje mesa.

Belivuk i Miljković smatrali su da je Veličković blizak Filipu Koraću, njihovom suparniku. Na iskasapljenim leđima Veličkovića čak su ispisali poruku Koraću.

Goran Veličković Goksi
foto: Privatna Arhiva

- Počeo je da dobija pretnje kada je Južnu tribinu Partizana preuzela grupa “Janičari”, “Šedovsi” i to konkretno kada je Belivuk skinuo nanogicu i zapalio zastavu Janičari i pretvorio je u zastavu “Principa”. Na kameri moj suprug je video dvojicu nepoznatih mladića, a oni su se onda parkirali na mestu gde kamere ne pokrivaju. Jedan je stao kao stražar, dok se drugi zavukao ispod kola. Čim su primetili da ih Goran posmatra oni su pobegli posle je postavljena pesma i moj suprug je nabavio pištolj - svedoči supruga Gorana Veličkovića o događajima koji su prethodili njegovoj otmici i ubistvu.

Ona dodaje da nakon što je suprug nestao da se pojavio klip gde piše “Goksi janger i dva kaubojca”.

- Stoje dva kauboja i ubijaju tog nekog i u komentaru piše “pa što ga ubi još nije počeo policijski čas, a ovaj drugi kaže “znam gde mu je kuća neće stići do deset sati”.

Veličković je namamljen i otet 3. avgusta prošle godine.

- Bili smo kod mojih roditelja i u 16.30 časova sam ga ostavila u Višegradskoj ulici kod privatne klinike. Rekao mi je da ide da se nađe sa svojim drugarom koga nije imenovao. Pitala sam ga kako će i kada kući, a on mi je rekao brzo i da će ga taj drugar dovesti ili će uzeti taksi. Telefon je ostavio u kolima - navodi supruga.

Ritopek, kuća Veljka Belivuka
foto: Zorana Jevtić

Sve žrtve Belivuka, Miljkovića i njihove grupe bili su namamljeni tako što bi ih pozvao neko njima poznat i naglašavano im je da ostave telefon pre sastanka.

- Uveče sam tražila od N. Z. da Goranu pošalje poruku preko "Skaja" koji obojica imaju. N. mu je poslao poruku “pita te žena kada ćeš kući”, on je odgovorio “kasnije”. To je bilo oko 20 časova, a oko 22 časa opet sam zamolila N. da mu pošalje poruku i odgovorio je: “U gužvi sam” - navodi supruga događaje od kobnog dana.

Potom na Veličkovićev "Skaj" iznova šalju poruku oko jedan sat iza ponoći i stiže isti odgovor “u gužvi sam”. To je već 4. avgust i supruga oko osam ujutro zove N. Z. i iznova traži da pošalje poruku Veličkoviću.

- Spavam, javiću se - stiže poruka na skaj N. Z.

Oko 13 časova stiže poruka:

- Reci J. doći ću kući oko 17 časova.

Međutim, Goran Veličković nije došao. Oko 20 časova N. Z. se javlja supruzi Veličkovića i kaže da je “sve prevršilo kontrolu jer mu je na "Skaj" stigla poruka: “nabavi pištolj i idi ubi Isaka. Isak me namestio”.

N. Z. je posumnjao da mu sve ove poruke šalje Veličković i šalje kontrolnu poruku: "Šta sam ti kupio za rođendan?", dobija odgovor "nemoj da me smaraš".

N. Z. iznova šalje poruku na "Skaj": "Ozbiljno te pitam šta sam ti kupio".

- "Dobićeš ti paket ispod belog BMW", bio je odgovor. Tu se prekida sva komunikacija. Uveče sam pozvala policiju i prijavila nestanak supruga. Objavila sam i u novinama da mi je suprug nestao... Od tad ga više nikad nisam čula, niti videla... - navela je u iskazu u svojstvu oštećene supruga Gorana veličkovića.

Supruga prepoznala delove tela

Tužilaštvo joj je pokazalo fotografije koje su deo dokaznog materijala.

- Da, to su njegova široka leđa. Znam to jer smo zajedno 17 godina... - potom je supruga prepoznavala delove tela svirepo ubijenog Veličkovića.

Na ponovljenom ispitivanju samo je dodala:

- Moj pokojni suprug rekao je tog dana kada je nestao da treba da se sastane sa Bojanom Hrvatinom, za koga sam čula da je malo pre toga izašao iz zatvora.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja