Najnovije vesti

DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE ZLOČINA VELJINOG KLANA! Počeo je da se ku..i, RASKOMADAO SAM GA! Novi jezivi detalji i TRANSKRIPTI
Foto: Stefan Stojanović MONDO, Ana Paunković

užas

DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE ZLOČINA VELJINOG KLANA! Počeo je da se ku..i, RASKOMADAO SAM GA! Novi jezivi detalji i TRANSKRIPTI

Crna Hronika
22:26h

Posle krivične prijave u Crnoj Gori protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, kojima se s još nekolicinom Crnogoraca na dušu stavljaju najmanje još dva ubistva, Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmica Mileta Radulovića, jasno je da tamošnja policija, kao i MUP Srbije, nastavlja istragu najtežih zločina Belivukove ekipe, kao ogranka "kavačkog klana". Gotovo svakog dana isplivavaju novi detalji monstruoznih likvidacija, otmica i drugih nedela, koje je počinila 30-člana grupa u Srbiji, ali i regionu.

Neka pitanja još čekaju odgovor. Ali već dosad je na osnovu svedočenja i presretnutih dekodiranih razgovora članova ove bande s aplikacije skaj vidljivo da su srpska policija i tužilaštvo pribavili dokaze za pet ubistava u kući smrti u Ritopeku, koje je teško oboriti.

Kodna imena

Veljko Belivuk - Soprano, Sop

Marko Miljković - Kratos, Leon

Miloš Budimir - Ares

Marko Budimir - Kantona

Bojan Hrvatin - Leo Luca, Anakin

Srđan Lalić - Bari Majls

Nemanja Đurić - Tajson

Nebojša Janković - Hel

Vlade Draganić - Brale

Dejan Tešić - Fleš

Milovan Tadić - Miksa

Nadimci žrtava

Aleksandar Gligorijević - Ronin

Goran Veličković Goksi - Žuti

Lazar Vukićević - Drug 2L

Zdravko Radojević - Kaniđa

Milan Ljepoja - Zvonce

U preciznim transkriptima njihovih razgovora navodi se datum i satnica, ko s kim komunicira. Vidi se, takođe, ko je i zašto ubijen. Neke likvidacije su bile povezane s obračunom sa "škaljarskim klanom", u drugima je reč o sukobu sa suprotstavljenom navijačkom grupom na Partizanovom stadionu. I klasična pljačka i otimačina je bila motiv za ubistvo.

To je slučaj sa Zdravkom Radojevićem, kojem je ekipa htela da otme automobile koje je posedovao pošto im je pripretio kad su prekrečili mural s likom njegovog brata, navijača Zvezde.

Lazar Vukićević, takođe nije ubijen zato što je navijač Zvezde, već zato što je trebalo satrti "škaljarce" u Beogradu.

Uz njega je iz istog razloga trebalo ubiti Aleksandra Šarca. Vukićević je naseo na namešteni telefonski poziv, Šarac nije. Šarca su potom ipak ubili u Tržnom centru "Ušće" posle nekoliko dana.

Radojevića naterali da ostavi otiske na mecima

Belivukova grupa je razmenjivala poruke u kojima je dogovarala plan za prikrivanje ubistva Zdravka Radojevića navodnim njegovim bekstvom posle izrežirane pucnjave na kuću Miloša Budimira. Trebalo je Radojevića naterati da ostavi otiske prstiju na mecima i pištolju. Na to su ga prisilili na spratu kuće u Ritopeku i potom ubili u bunkeru smrti u prizemlju.

24. 11. 2020.

Miloš Budimir šalje poruku N. N. licu i kaže da su ubili dečka koji je pucao na Kantonu, "mrtav je već nekoliko dana". Nešto kasnije šalje mu i fotografiju na kojoj je Zdravko Radojević vezan na najlonu. Fotografije možete videti OVDE:

6. 12. 2020.

Belivuk na grupu šalje sliku kako Zdravko puni okvir pištolja u Ritopeku i komentariše:

- Evo Kaniđa kaže da puni utoku, kreće na Aresa.

Miljković:

- Daj tu sliku da imamo.

Miloš Budimir šalje sliku vezanog Zdravka na najlonu, s trakom preko usta uz komentar:

- Sapleo se Kaniđa.

Srđan Lalić:

- Carski.

Belivuk šalje sliku sa Radojevićem kako sedi s maskom na licu:

- I masku je spremio.

10. 12. 2020.

N. N. lice:

- Zajeban je bio Kaniđa u svoje vreme.

Miloš Budimir:

- Ja sam ga samo raskomadao.

Marko Budimir:

- Ja mu šamar nisam lupio.

Miloš Budimir:

- Ja sam ga nabadao malo. Morao sam da ga ponizim da shvati da je ispod nas... pošto je u jednom trenutku počeo da se kurči... Baš je bio bolestan u glavu, a i svi ostali organi nisu bili baš nešto.

Nije čudno što su advokati okrivljenih poveli borbu da ponište deo dokaza skinutih s telefonske skaj aplikacije, tako što većina nije odgovorila na optužnicu.

Oni sad pokušavaju da nađu formalno-pravnu rupu u odluci francuskog suda da otključa telefone s dokazima i da ih omogući srpskoj policiji i pravosuđu.

Ako je to u Francuskoj urađeno nelegalno, nelegalni su i dokazi, pokušaće da dokaže odbrana.

Ovi dokazi, međutim, nisu jedini, a prema svedočenju srpskih stručnjaka, u Francuskoj je sve urađeno po zakonu.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja