NEPOPRAVLJIV: Lopov iz Beograda koji je osuđivan 14 puta opljačkao tužiteljku dok je čekao saslušanje!
Foto: Dado Đilas

prvo osnovno tužilaštvo

NEPOPRAVLJIV: Lopov iz Beograda koji je osuđivan 14 puta opljačkao tužiteljku dok je čekao saslušanje!

Crna Hronika -

Dorđe K. (38) uhapšen je zbog sumnje da je u julu opljačkao kabinet zamenice Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, i to dok je čekao saslušanje! Kako Kurir saznaje, nekoliko dana pre nego što je ukrao novac iz novčanika u tužilaštvu, opljačkao je i radnicu Narodne biblioteke.

- Osumnjičeni Đorđe K. je dobio poziv da se 16. jula javi na saslušanje u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva, zbog drugog krivičnog dela za koje se sumnjiči. Nakon što je došao, popeo se na peti sprat na kom su kabineti i predao ličnu kartu. Dok je čekao u hodniku, verovatno je primetio da nema nikoga oko njega i ušetao je u jedan od kabineta, koji nije bio zaključan i u njemu u tom trenutku nije bilo nikoga - priča sagovornik Kurira na koji je način ovaj drski lopov opljačkao tužilaštvo.

Kako navodi, Đorđe K. je potom preturao po fijokama i pronašao novčanik tužioca.

novčanik
foto: Profimedia

- Uzeo ga je, izvadio iz njega dokumenta, bankovne kartice i 50 evra i 5.000 dinara, koliko je bilo u novčaniku. Pošto je uzeo sve, novčanik je ostavio na stolu, izašao, zatvorio vrata za osbom, a potom pobegao iz tužilaštva. Interesantno je da ne samo da nije sačekao saslušanje, već je ostavio i ličnu kartu koju je prethodno predao - otkriva sagovornik iz istrage.

Prema njegovim rečima, Đorđe K. je pre pljačke u tužilaštvu čak 14 puta bio osuđivan za različite krađe.

- Koliko je drsko i bezobrazno upadao u kancelarije i pljačkao, svedoči i činjenica da se čak nije obazirao ni na kamere, koje su postavljenje na hodnicima i stepeništu, niti na sudsku stražu koja dežura u hodnicima - dodaje naš sagovornik.

Plagijator Ista krađa i u februaru Kako je Kurir pisao, drugi lopov koji je pljačkao tužioce uhapšen je i u februaru. On je, kako je otkriveno, po istom scenariju, dok je čekao da ga pozovu na saslušanje opljačkao zamenika Trećeg javnog tužioca. - Ušao je u više tužilackih kabineta, i iz novčanika koji se nalazio u torbi zaposlene u tužilastvu uzeo novac - rečeno je tada za Kurir.

Po istom receptu, prema njegovim rečima, 12. jula je opljačkao radnicu Narodne biblioteke Srbije u Skerlićevoj ulici.

Trgovište, policija, saobraćajna policija, pijani vozač, trežnjenje
foto: T. S.

- Ušao je, šetao kroz hodnike zgrade i telefonirao kroz deo gde se inače građani kreću, a onda je otišao u deo zgrade gde su kancelarije zaposlenih. Osvrnuo se, video da u hodniku nema nikoga, ušao u kancelariju i iz tašne uzeo novčani sa dokumentima i oko 7.000 dinara. Pošto je ukrao novčanik, izašao je, zatvorio vrata za sobom i ubrzanim korakom izašao napolje - otkriva sagovornik Kurira.

Đorđe K. , kako saznajemo, privođenja sproveden je na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

- Za njim je bila raspisana potraga 20. jula. Uhapšen je, saslušan i na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud mu je odredio pritvor do 30 dana - kaže izvor Kurira.

Kurir.rs/ J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track