Najnovije vesti

POTRESNE REČI MEŠTANA PREDEJANA NAKON SMRTI DVE DRUGARICE: Kaća naša mila, tvoja drugarica nije mogla bez tebe
Foto: Facebook

U Vladičinom Hanu vlada tuga

POTRESNE REČI MEŠTANA PREDEJANA NAKON SMRTI DVE DRUGARICE: Kaća naša mila, tvoja drugarica nije mogla bez tebe

Crna Hronika -

Kaća naša mila, tvoja drugarica nije mogla bez tebe... Kada su tebe našli ona je sahranjena. Neka vas čuvaju anđeli, bićete zajedno, kao i uvek možda na nekom lepom mestu - rekla je Slađana Tasković, meštanka Predejana iz kog su četiri devojke koje su se survale u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana.

Inače, telo Katarine P, druge stradale, pronađeno je u ponedeljak oko 13 sati u koritu reke Južna Morava u blizini mesta gde je pronađeno prvo telo poginule Anđele M. Na lečenju su bile druge dve devojke, a Anđela S. koja je bila za volanom, po izlasku iz bolnice, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Vranju, prebačena je direktno u pritvor u trajanju od 48 sati. Kako se navodi, ona će biti danas saslušana.

Prema preliminarnim rezultatima, uzrok nesreće je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, odnosno prebrza vožnja. Vozilo se kretalo brzinom od oko 100 kilometara na čas, što je prebrzo za te uslove. Takođe se navodi da je devojka koja je vozila bila pod dejstvom alkohola, kao i da je vozila sa probnom vozačkom dozvolom, što znači da nije smela da bude za volanom posle 23 časa.

Celo Predejane tuguje za dve poginule devojke.

- Jedna je izvukla drugu iz reke i povukla ka obali. Pogledom su pratile kako reka nosi telo njihove drugarice Anđele, a Katarinino nisu ni videle... - rekli su meštani sela Predejane iz kog su četiri devojke koje su doživele stravičnu saobraćajnu nesreću kod Vladičinog Hana.

Sestra poginule Anđele, Miljana M, u ispovesti je rekla da su njih dve bile najbolje drugarice.

- Bile su nerazdvojne, njih dve su bile najbolje drugarice, a Katarinina sestra i ja smo najbolje drugarice, bili smo kao jedna porodica. Nemam reči za sve ovo što se desilo. I dalje smo u neverici da se sve ovo dešava.

Južna Morava, Džep, Saobraćajna Nesreća, Vladičin Han
foto: screenshot Pink tv

- Neutešni smo svi. Održavaju nas lekovi i injekcije - rekla je ona.

Podsetimo, u subotu ujutru na području Vladičinog Hana padao je sneg pa se pretpostavlja i da je kolovoz bio klizav.

Prema podacima sa uviđaja auto je zakačio desetak zaštitnih stubova na ogradi pre nego što je probio bankinu i ogradu i sleteo u reku.

Danijela Trajković, Viši javni tužilac, kaže da povređene devojke još uvek nisu saslušane jer im se prati zdravstveno stanje.

Devojka koja je vozila auto, prema poslednjim informacijama, ući će u krivični postupak. Prema nezvaničnim informacijama imala je 0,3 promila alkohola u krvi. Takođe je, kako smo naveli, imala probnu vozačku dozvolu i posle 23 h nije smela da upravlja vozilom. U Vladičinom Hanu vlada tuga, a grad je u proglasio nedelju za dan žalosti.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja