MOTIV UBISTVA U ŠARLINCU DUG ZA DROGU?! Sin izbo mladića nasmrt, njegov otac otkrio: UBODEN JE U SRCE
Foto: Kurir/M.S.

novi detalji zločina

MOTIV UBISTVA U ŠARLINCU DUG ZA DROGU?! Sin izbo mladića nasmrt, njegov otac otkrio: UBODEN JE U SRCE

Crna Hronika -

Mihajlo Mićević (25) iz Niša izboden je nasmrt u kući Nikole M. u selu Šarlinac. Policija uhapsila Nikolu M., a njegov otac tvrdi da se sve desilo u samoodbrani

Mihajlo Mićević (25) iz niškog naselja Bubanj ubijen je u noći između utorka i srede sa nekoliko uboda nožem u selu Šarlinac kod Doljevca, a kao motiv pominje se dug od 12.000 dinara za narkotike!

policija isprd kuće u kojoj se dogodilo ubistvo
policija isprd kuće u kojoj se dogodilo ubistvofoto: Kurir.rs/M.S.

Policija je posle kraće potrage u susednom selu uhapsila Nikolu M., zbog sumnje da je ubio Mićevića. Prema rečima Srđana Markovića, oca osumnjičenog mladića u njihovoj kući se desila prava drama.

"Zovi Hitnu i advokata"

- U našu kuću je usred noći, oko jedan sat, došlo troje ili četvoro mladića, imali su pištolj, nož, šta već znam... Sin je tada uleteo kod mene u sobu i rekao: "Ustaj ćale, došli su da nas ubiju!" i odjurio je iz sobe. Onda sam čuo neko komešanje i borbu na prvom spratu kuće. Sin je onda sišao dole kod mene sav izbezumljen, a ja sam mu rekao da se smiri. Istrčao je u dvorište i doviknuo mi: "Zovi Hitnu i advokata" - kaže Srđan za Kurir.

otac osumnjičenog mladića
otac osumnjičenog mladićafoto: Kurir/M.S., Printscreen

Kako dodaje, pošto je njegov sin otišao, on se popeo na sprat kuće i u fotelji zatekao momka kako nepomično leži u lokvi krvi, ali ja nisam video ubodne rane.

- Tek kasnije mi je rekao neko da je uboden u srce i još negde. Ja mislim da je to bilo iz čiste samoodbrane, jer kada ti neko dođe u kuću i preti, pa još vitla pištoljem normalno da ćeš da mu se suprotstaviš. Moj sin je verovatno dograbio nož da se odbrani, a nož mu je verovatno bio na dohvat ruke - priča ovaj otac koji kaže da su se drugi momci koji nsu došli sa ubijenim razbežali.

U kući u Šarlincu odnosno na prvom spratu u sobi, svedoci smo, bilo je posle ubistva mnogo krvi.

policija vrši uviđaj
policija vrši uviđajfoto: Marko Smiljković

- Moj sin se dao u beg, tako je odlučio. Ovde je bilo 10, 12 vozila policije, jurili su ga kao besnog psa, iako je u samoodbrani sve to uradio! Ne poznajem onog ubijenog momka, a ne verujem ni da ga moj sin zna. Ne znam odakle on u našoj kući - priča Srđan i dodaje:

kuća u kojoj se dogodilo ubistvo
kuća u kojoj se dogodilo ubistvofoto: Marko Smiljković

- Žao mi je tog momka, greota je stvarno, ali došao mi je u kuću sa pištoljem, da nas ubije. Alo, bre!

Robijao ranije

Naš sagovornik dodaje i da je njegov sin i ranije imao problema sa policijom. - Zato je odlučio da pobegne. On je ranije imao problema s policijom. Bio je sedam meseci u zatvoru zbog neke tuče s drugom - kaže Marković.

Naš izvor kaže da na mestu zločina nije nađen nož kojim je Mićević ubijen, a jake policijske snage juče su bile u čitavom selu.

Najbolji drug

Radio je u inostranstvu

prijatelj osumnjičenog
prijatelj osumnjičenogfoto: Kurir

Nemanja Simić, meštanin Šarlinca i najbolji drug osumnjičenog Nikole M. kaže da je Nikola često odlazio u inostranstvo da radi.

- On je često radio preko, pa je dolazio ovde. Nije bio problematičan. Mene je juče probudila policija i onda sam saznao da se dogodilo ubistvo, mada u prvom trenutku nisam verovao da je to on učinio - kaže Nemanja.

Druge komšije opravdavaju Nikolu, jer se ubistvio dogodilo u njegovoj kući i svi se slažu da je reč o samoodbrani.

Komšije ubijenog

Pravio je žurke, ali nije problematičan

Ekipa Kurira bila je u stanu gde je navodno živeo ubijeni Mihajlo Mićević sa porodicom, ali nam niko nije otvorio vrata. Komšije kažu da on nije problematičan mladić, da ponekada organizuje neke žurke, ali da se nikada ne remeti javni red i mir. Prva komšinica ističe da su mu roditelji prijatni ljudi.

(Kurir.rs - Marko Smiljković)

Bonus video:

00:41

Nasilje u Srednjoj školi “Nikola Tesla” u Batočini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track