MISICA, PEVAČICA, VODITELJKA I KREATORKA NA SPISKU SAVINIH ŽRTAVA: Maser izvređao devojke koje je unakazio
Foto: Printscreen/Youtube/ Digitalci

prvi osnovni sud

MISICA, PEVAČICA, VODITELJKA I KREATORKA NA SPISKU SAVINIH ŽRTAVA: Maser izvređao devojke koje je unakazio

Crna Hronika -

Sava Knežević, koji je sa srednjom školom za fizioterapeuta u ordinaciji u centru Beograda sprovodio hirurške zahvate na pacijentima, pričao u sudu da je on svetski priznat stručnjak koji drži seminare i doktore uči "tehnikama koje se ne uče na fakultetu"

Maser Sava Knežević (24), koji je optužen da je narušio zdravlje najmanje sedam pacijenata nad kojima je u svojoj neregistrovanoj ordinaciji u centru Beograda vršio medicinske zahvate za koje nema odgovarajuću diplomu niti licencu, izjavio je juče pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da se protiv njega vode linč i hajka i da je on priznat u celom svetu osim u Srbiji!

Tokom dva i po sata iznošenja odbrane, on je tvrdio da uopšte nije naplaćivao svoje usluge i da mu je ordinacija služila "kao baza da prijateljima obavlja estetske korekcije, ali i da lekare koji su povremeno radili s njim uči tehnikama koje na fakultetu ne mogu da nauče".

Sava Knežević, Sud, Maser
foto: Ana Paunković

Omalovažavao žrtve

- Sve mi ovo teško pada. Moje znanje i obrazovanje koje sam stekao van Srbije je adekvatno, daje mi, možda ne zvanje u Srbiji, ali mi daje stručno znanje za sve ono što sam radio. Nisam manijak koji je pušten da kasapi ljude - rekao je Knežević, tvrdeći da je "priznat u celom svetu", iako je, kako se navodi u optužnici, završio srednju medicinsku školu, smer fizioterapeut, a student je prve godine Stomatološkog fakulteta.

- Nisam neko ko veliča sebe, al izgleda, kao što kaže Momo Kapor, da čovek mora da hvali sebe da bi ga cenili drugi - rekao je on i ustvrdio da je sertifikate dobio u čak sedam zemalja: Italiji, Francuskoj, Španiji, Monaku, Sloveniji, Albaniji i UAE.

Sujeta

Optužio žrtvu da je htela intimni odnos s njim

Sava Knežević juče je tokom iznošenja odbrane izjavio i da je jedna od devojaka koja ga je prijavila, Dušica Jovanović, učesnica izbora za mis 2020. godine, prijavu protiv njega podnela pošto nije želeo da ima intimne odnose s njom. Ženu je opisao kao krupniju, koja je želela da ima što veću zadnjicu.

- Upoznao sam je na izboru za mis Evrope u Beču, bila je devojka organizatora, a ja sam bio član žirija. Htela je intervenciju zadnjice, bila je zadovoljna, ali je odmah nakon intervencije bio izbor za mis Banjaluke. Rekao sam joj da ne treba da ide posle intervencije da šeta i da se skida, ali je ona otišla. Posle je htela još da poveća, ali sam odbio jer se to graniči sa ukusom za lepo. Mislim da me je prijavila kada joj je proradila sujeta, želela je sa mnom da ostvari intimni kontakt, samo sam ja na to ostao hladan jer me takav tip osobe nije privlačio - rekao je Knežević, koji je potpuno promenio lični opis i prepolovio se.

Sava Knežević
foto: Printscreen

- Moje znanje je verodostojno. I pored ovog krivičnog postupka, pozvan sam da u septembru u Londonu držim predavanje o oblasti zbog koje sam ovde bio u pritvoru - rekao je.

Izjašnjavajući se o oštećenima, među kojima su voditeljka Sanja Nakić, pevačica Marina Ogrizović, ali i Dušica Jovanović, koja je učestvovala na izboru za mis, Knežević je na ponižavajući način govorio o njima, tvrdeći da su htele da ga ucenjuju i da se obogate preko "hajke koja je pokrenuta protiv njega".

Majka

Pomagala sinu

Knežević je pred sudom tvrdio i da je sve intervencije radio besplatno i da nijednoj od sedam žrtava nije uzeo novac. Podsetimo, tužilaštvo je u optužnici predložilo da bude osuđen na osam i po godina zatvora. Za njegovu majku Danijelu Knežević, cvećarku koja je sinu pomagala u ordinaciji, tužilaštvo je predložilo kaznu od godinu i po dana zatvora. Ona bi odbranu trebalo da iznese na narednom suđenju.

Sava Knežević
foto: ATA Images

- Sve oštećene sam lično poznavao odranije. Sanju Nakić, koja je voditeljka, upoznao sam preko Adrijane Čortan, koja je radila na televiziji. Imala je problem sa silikonima u ustima i došla je na intervenciju. Njen motiv da me prijavi ne bih iznosio ovde, ne želim da unapred pripremi odgovore - rekao je Knežević. Oštećenoj Branislavi L., kako je naveo, radio je transfer masti iz tela u grudi.

Znam joj ljubavnika

- Kako ona može da zna gde se implantat stavlja kad nema ni srednju školu? Kada se posvađa s mužem, ja sam ih mirio, znam i ko joj je ljubavnik - nastavio je da omalovažava žrtve, tvrdeći da mu je ona tražila 8.000 evra da bi stala u njegovu odbranu. Za Mateju M. ih Hrvatske rekao je da je kod njega na intervenciju došla "još naduvena od alkohola", a za modnu kreatorku Tamaru A., koju je poznavao iz uticajnih krugova, da je htela da se obogati preko njegovih leđa, iako su bili toliko bliski da zna "sve o njenom mužu".

- Marinu Ogrizović sam poznavao preko Branislave L., ona je pevačica i imala je problem sa silikonom u ustima. Uradili smo joj tretman, ali je bez odobrenja otišla da peva, bila u zatvorenom, zadimljenom prostoru - pravdao se Knežević.

Kurir.rs/ Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track