00:24

KO JE UROŠ MIŠIĆ KOJI JE DANAS UHAPŠEN Suđeno mu za napad na žandarma, robijao, pa amnestiran

velika akcija hapšenja

KO JE UROŠ MIŠIĆ KOJI JE DANAS UHAPŠEN Suđeno mu za napad na žandarma, robijao, pa amnestiran

Crna Hronika -

BEOGRAD - Uroš Mišić uhapšen je danas u Beogradu, a široj javnosti je postao poznat 2007. godine kada je na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule napao žandarma Nebojšu Trajkovića.

UHAPŠEN I UROŠ MIŠIĆ! U toku velika policijska akcija na teritoriji Beograda, povezano sa akcijom ispred kuće Šarića

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić iza sebe ima osuđujuću presudu za napad na pomenutog žandarma.

Mišić je najpre osuđen na 10 godina zatvora. Njemu je nakon ponovljenog suđenja kazna umanjena na pet i po godina, međutim nakon Zakona o amnestiji, kazna mu je dodatno smanjena za još trećinu, te se Mišić na slobodi ponovo našao 2012. godine, podseća Blic.

Pravosnažna presuda Urošu Mišiću

Konačnom, pravosnažnom presudom Apelacionog suda Urošu Mišiću prepolovljena je zatvorska kazna. Krivično delo pokušaj teškog ubistva prekvalifikovano je u ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Apelacioni sud u Beogradu je 2011. zvanično saopštio da je pravosnažnom presudom smanjio kaznu Urošu Mišiću sa deset na pet i po godina zatvora za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk Kula, 2. decembra 2007. godine, objavio je RTS pre 11 godina.

Tom odlukom, preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, a krivično delo pokušaj teškog ubistva, prekvalifikovano je u ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Na osnovu dokaza izvedenih na suđenju pred većem Apelacionog suda, utvrđeno je da Mišić nije nameravao da ubije Trajkovića, nego da napadne policajca koji je obezbeđivao javni red i mir.

U obrazloženju presude navodi se i da je tokom drugostepenog postupka, a na bazi sudsko-medicinskog veštačenja i veštačenja stručnjaka za pirotehniku, Apelacioni sud utvrdio da "Mišić gorući deo upaljene baklje nije pokušao da ugura Trajkoviću u usta, jer lokalizacija opekotina nije neposredno u predelu usana, već je u predelu leđa i leve strane lica koja zahvata i kosmati deo".

Pregledom snimka utvrđeno da je Mišićev napad bakljom trajao dve sekunde.

"Na ovaj način Apelacioni sud je utvrdio da se radi o običnim teškim telesnim povredama, i da umišljaj tuženog nije išao za tim da oštećenog liši života, već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira", piše u saopštenju.

1 / 9 Foto: Nebojša Mandić

Blic dodaje da je već 2013. godine hapšen zbog napada u poznatom beogradskom klubu. Njemu se sudilo zbog tuče sa američkim marincima u tom beogradskom klubu, ali je on nakon postupka oslobođen krivice.

Incident se dogodio 2013. kada je, u sukobu dve grupe mladića, pretučen jedan pripadnik obezbeđenja Ambasade SAD u Beogradu. Uroš Mišić oslobođen je svih optužbi za napad u klubu.

Sem, toga, Mišić je privođen i 2015. godine zbog sumnje da je sa grupom mladića pripremao napad na učesnike "Prajda" u Beogradu. Svojevremeno se spekulisalo i da je navodno promenio prezime.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja