Najnovije vesti

DOTERANI LAVERBOJI PO SRBIJI VARAJU ŽENE I DEVOJKE: Voze besna kola, obećavaju "kule i gradove", a kad onda počinje PAKAO
Foto: Profimedia

Nude dobru zaradu

DOTERANI LAVERBOJI PO SRBIJI VARAJU ŽENE I DEVOJKE: Voze besna kola, obećavaju "kule i gradove", a kad onda počinje PAKAO

Crna Hronika
10:04h

U poslednjih pet godina policija iz kandži makroa istrgla je 80 žena, dok su 54 svodnika pravosnažno osuđena na zatvorske kazne, koje idu i do 20 godina, podaci su Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima.

Mitar Đurašković iz Kancelarije objašnjava za Kurir da u današnje vreme makroi pretnjama, ucenama, ali i nasiljem devojke primoravaju na seksualne odnose s mušterijama.

- Trgovci ljudima su uglavnom muškarci srednjih godina, poznati policiji, među njima ima ugostitelja, poljoprivrednika, ali i nezaposlenih. U praksi se retko srećemo s tim da su devojke otete, tučene, to je bio slučaj ranije sa stranim državljankama. Sada devojke uglavnom vrbuju po kafićima, polako počinju da se druže, a onda im nude poslove na kojima će bolje zaraditi. Uglavnom, ti poslovi se odnose na poslovnu pratnju - kaže Đurašković i dodaje da se devojke za prostituciju vrbuju i po principu "laverboj", ali je to ređe.

- Tada zapravo muškarci zavode devojke. To su doterani muškarci, voze dobra kola, izlaze na popularna mesta i tu vrebaju žrtve - objašnjava naš sagovornik.

Trgovinu ljudima, kako naglašava, karakteriše to što trgovci ugrožavaju dostojanstvo i ljudska prava devojaka i zloupotrebljavaju njihovu ranjivost.

- Kada devojke požele da izađu iz posla, oni počinju s pretnjama i ucenama, pokazuju im fotografije njihovih mlađih sestara, daju im do znanja da znaju kuda se kreću, opominju ih da bi nešto moglo i njima da se dogodi. Devojke koje se nalaze u ovom lancu su osobe koje uglavnom žive u lošim uslovima, nemaju podršku porodice, pa trgovci to iskorišćavaju - priča Đurašković.

On ističe da su se u praksi sretali i sa slučajevima da su devojke bile izložene i nasilju.

Bavljenje najstarijim zanatom u Srbiji poslednjih godina, sudeći po broju hapšenja, postalo je unosan biznis za makroe, ali i elitne prostitutke, koje za velike svote novca prodaju svoje telo bogatim klijentima. Međutim, pored takozvane VIP prostitucije, kojoj se poznate i nepoznate devojke dobrovoljno odaju, cveta i onda druga - mračnija i surovija prostitucija, na koju su žene primorane.

(Kurir.rs/J.I.)

Bonus video:

KO SU MUŠKARCI KOJI SE BAVE PROSTITUCIJOM? Za njih malo ko ZNA jer klijenti žele DISKRECIJU!
05:57

KO SU MUŠKARCI KOJI SE BAVE PROSTITUCIJOM? Za njih malo ko ZNA jer klijenti žele DISKRECIJU!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track