Najnovije vesti

DVE OSOBE UHAPŠENE ZBOG PREVARE: Oštetili leskovačko preduzeće za dva miliona dinara!
Foto: Profimedia

u pritvoru

DVE OSOBE UHAPŠENE ZBOG PREVARE: Oštetili leskovačko preduzeće za dva miliona dinara!

Crna Hronika

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rano jutros su lišeni slobode D.B. i B.T. iz Beograda, koji se sumnjiče za krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, jer su privrednom društvu "Guma promet" iz Leskovca naneli štetu od oko 2 miliona dinara, i u istoj vrednosti pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist.

Oba osumnjičena su u toku popodneva privedeni i saslušani pred zamenikom Višeg javnog tužioca u Beogradu. D.B, koji je vlasnik i odgovorno lice u privrednom društvu "Pravnik trans" iz Beograda, u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela, dok se B.T. branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

Nakon saslušanja tužilaštvo je stavilo predlog sudu da odredi pritvor za B.T. zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da je D.B. je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica "Pravnik Trans" doveo u zabludu odgovorna lica oštećenog privrednog društva "Guma promet" tako da isporuče robu - kamionske gume i motorno ulje u ukupnoj vrednosti od oko 2 miliona dinara, a za koju je kao garanciju plaćanja predao blanko solo menicu, iako je znao da u trenutku dospelosti fakture za plaćanje ta vrednost neće biti plaćena, niti može biti naplaćena putem sredstava obezbeđenja zbog nesolvetnosti privrednog društva.

B.T. se tereti da je u tome pomogao D.B. tako što je stupio u kontakt sa oštećenima, predstavljajući se lažnim imenom kao komercijalni direktor preduzeća, iako u njemu nije bio zaposlen. On je potom od angažovanih prevoznika preuzimao robu koju je oštećeno privredno društvo isporučilo.

Kurir.rs/J.S.

bonus video:

BEOGRAD ISPITAO SVE LOKACIJE U POTRAZI ZA NESTALIM OSOBAMA SA KOSMETA Drecun oštro kritikovao prištinsku stranu: ONI SU PROBLEM!
07:51

BEOGRAD ISPITAO SVE LOKACIJE U POTRAZI ZA NESTALIM OSOBAMA SA KOSMETA Drecun oštro kritikovao prištinsku stranu: ONI SU PROBLEM!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track