TUŽILAŠTVO TRAŽI DA SE PRODUŽI PRITVOR OCU UBICE IZ MLADENOVCA: U kući mu pronađeno oružje, na saslušanju rekao da nije kriv
Foto: J.V., Facebook

zločin u mladenovcu

TUŽILAŠTVO TRAŽI DA SE PRODUŽI PRITVOR OCU UBICE IZ MLADENOVCA: U kući mu pronađeno oružje, na saslušanju rekao da nije kriv

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Smederevu danas je sudiji za prethodni postupak predložilo da produži pritvor R. B., ocu U. B. koji se sumnjiči da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubora ubio devetoro i ranio 13 meštana. Otac U. B. podsetimo, sumnjiči se da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. - R. B. pritvor ističe 5. jula i tužilaštvo je predložilo sudu da mu produži pritvor. Istraga je i dalje u toku i ostalo je da se sasluša još nekoliko svedoka - potvrđeno je za Kurir.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Andrej Cukic EPA

Podsetimo, R. B. se na teret stavlja da je u objektima u kojima je živeo i koristio ih, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i delova za oružje, pri čemu postoji sumnja da je neovlašćeno nabavio i držao oružje i municiju koja je pronađena prilikom pretresa objekata, kao i vozila koja je koristio njegov sin, okrivljeni U. B. prilikom izvršenja krivičnih dela.

Prilikom pretresa objekata u kojima je živeo i koje je koristio R. B., kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, nađeni su jedan revolver kalibar 44 sa olučenom cevi, jedan pištolj kalibra 7,65 koji predstavlja poluautomatsko oružje sa olučenom cevi, nekoliko stotina metaka ralicitog kalibra, 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

U odbrani koju je na saslušanju izneo, negirao je izvršenje krivičnog dela.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track