"KAVČANI SAMO TEBE TRAŽE SAD I ĆAO, IMA DA UMRE" Zvicerovi policajci oteli Mustafu i terali ga da namesti 20 ubistava! SKAJ PORUKE
Foto: Privatna Arhiva

šok prepiska

"KAVČANI SAMO TEBE TRAŽE SAD I ĆAO, IMA DA UMRE" Zvicerovi policajci oteli Mustafu i terali ga da namesti 20 ubistava! SKAJ PORUKE

Crna Hronika -

Odbegli zvicerov policajac Ljubo Milović i uhapšeni Petar Lazović, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je sarađivao sa kavačkim klanom, oteli su u leto 2020. godine "škaljarca" Edmonda Mustafu, a potom ga danima držali u svom štek-stanu u Podgorici, tražeći od njega da optuži svoje saradnike iz klana za čak 20 ubistava.

Prema telefonskoj komunikaciji sa Skaj aplikacije, to su učinili u dogovoru sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, uz, kako tvrde, pomoć nekadašnjeg kolege - policajca Zorana Stanovića, oca osuđenog za ubistvo Anastasije Lašmanove.

Ljubo Milović
Ljubo Milovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Milović i Lazović prethodno su imali dogovore o zastrašivanju Mustafe, a u jednom od razgovora, Milović, koji je i inicijator otimanja "škaljarca", predlaže da mu bace bombu na kuću kako bi ga ubrzali.

- Dokazi koje je crnogorskim istražiteljima dostavio Evropol pokazuju i da je tadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je upravljao njegov otac Zoran Lazović, koristio policijske resurse za lociranje Mustafe, prisluškivali su ga i locirali preko baznih stanica - pišu podgoričke Vijesti.

Veselin Veljović
Veselin Veljovićfoto: Kurir

Mlađi Lazović u porukama navodi i da su za taj posao imali podršku starijeg Lazovića, u to vreme pomoćnika direktora Uprave policije na čijem je čelu bio sada uhapšeni Veselin Veljović.

- Šta častite ako obezbedim svedoka za jedno 20 ubistava? Počinje osipanje - pita Zvicera i Lazovića odbegli policajac 31. jula 2020. godine.

Zvicer na čet grupi sa policajcima diktira šta Mustafa treba da kaže:

- Mili Bajramović je ubio Vaku, Brka, Šćepa i moguće Lenca. Svako delo su Kotorani išli preko njih. Dok ne pristane, dajte ga meni na čuvanje - piše šef kavačkog klana Lazoviću i Miloviću.

- Šta tebe čovek može častiti? Jedino negde da te vodimo u prirodu, nisi bio odavno - piše Lazović Miloviću, na šta ga ovaj pita:

- Gde je ‘Z’. Moramo reagovati brzo. Da se čovek ne predomisli.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicer foto: detective-info.com.ua

Pripadnici kavačkog klana u međusobnoj komunikacija inicijalom “Z” označavaju Zorana Lazovića, oca Petra Lazovića.

Njegov sin odgovara Miloviću da je u “staroj kući” i da kreće doma, a potom pita kolegu iz klana i policije da li da to kaže “V”.

Takođe, mlađi Lazović nekoliko puta inicijalom “V” označavao Veselina Veljovića.

- Oćemo reći V. Idem odmah kod njega - piše Lazović, što Milović ne dozvoljava, objasnivši da niko ne sme da zna, osim oni. Milović traži da odmah ode kod svog oca i objašnjava da Mustafa hoće da im ispriča sve što zna za 25, 30 ubistava.

U prepisku se tada uključuje šef kavčana, pitanjem: “Okle to?”.

Milović nakon toga šefu klana objašnjava da je Alan Kožar, koji je ubijen samo par dana pre toga, Mustafi bio sve i da on nije dozvoljavao "škaljarcima" da ga “oderu” zbog jedne ženske osobe.

Petnaestak minuta kasnije, Lazović šalje fotografiju porodične kuće svog oca i poručuje Miloviću da bude spreman:

- Oficire, Oficire, budi tu, stiže Z. Pričaj brate.

Milović odgovara da je Mustafa preko Arsenija Stanovića tražio kontakt da se nađe sa Zoranom Lazovićem, na šta mu Petar odgovara:

“Šta ćemo, on je u ziks. Z kaže da zove Katu. Oće li da odemo?”, prenosi mlađi Lazović šta, navodno, predlaže njegov otac.

Milović objašnjava da je Mustafa izašao iz zatvora, da je upravo sedeo sa Zoranom Stanovićem, kojem je obećao da će zakazati sastanak sa starijim Lazovićem.

- Zoranu sam rekao da pođe kod njega i da ga štekne neđe u kakav stan. Prepao se ovaj da ga ne fiknu - piše Milović. Mlađi Lazović nudi da on ide sa Zoranom Stanovićem, a zatim predlaže da to učine odmah, nakon čega mu Milović objašnjava da to ne može tako.

- Polako brate, ne može to tako, tražio je od njega da mu provjeri i da vidi šta može - piše Milović. Lazović mu se tada pravda da je mislio da će ih Mustafa ozbiljnije shvatiti ako on ode sa Zoranom Stanovićem i kaže mu ko je.

Petar Lazović
Petar Lazovićfoto: printscreen beraneonline.me

Zvicer se uključuje u prepisku informacijom da je taj Baranin još u pritvoru, da je u sobi Jovana Vukotića, kog naziva “šklempo”, što potvrđuje i Petar Lazović.

- Zato sam htio da Z zove Katu i da ga tužilac, kao sasluša, a mi ga čekamo. Pa možemo ja i Zoćo - piše on.

Milović, tada, šalje slikan ekran prepiske sa Zoranom Stanovićem, iz kog se vidi odgovor Tivćanina da je Mustafa izašao.

- Ako mu Zoćo kaže ko smo, i kaže da veruje meni i da ćemo odma’ da ga uštekamo onda, jer me strah da posle toga da se ne sastanči puno, jer Zoćo ne može znati šta da mu kaže, nego on kaže mogu to i to, mi zovemo Z on će to da vidi sa Katom - piše Lazović.

Nakon toga ponovo članovima klana šalje informacije koje dobija od kolega, koje je prethodno pitao je li Mustafa izašao.

Milović predlaže rešenje - da Stanović ode da se vidi sa "škaljarcem", obeća mu pomoć “po dogovoru sa Z” i da ga “šteknu” negde do sutra.

- Pokupit sutra ture đe dogovorimo i povest ga u tajnosti strogoj.

Lazović govori da će Mustafi dati zaštitu i status zaštićenog svjedoka, te da neće pominjati ubistva u kojima je on učestvovao. Traži i da ga daju njemu na čuvanje.

- Samo me strah da dovoljno ne doživi ozbiljno Zorana samog. Da ne kaže ti da možeš sebi i sinu bi pomogao, a ne zna da Zoran može pomoći, ozbiljan i sve... Zato ja to pričam. Još nam Z daje podršku... Ali bih ja da Zoćo ode i kaže - vidi potegao sam veze, zvaću sina tog, njegovi te jedino mogu spasiti, ima služba info da Janković oće da te uklone - objašnjava bezbednjak svoj plan.

Zvicer dodaje i da Mustafi prenesu da "kavčani" samo njega traže da oderu.

- I da "kavčani" samo tebe traže, jer si najlakša sad meta. I ćao. Ima da umre - dodaje Lazović.

Šef kavačkog klana piše: - E to je dobro, jer on nije dobro sa Jankovićem. A bili su kumovi.

Mustafu su oteli dan kasnije...

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track