SRBIN OTVORIO "SAMOPOSLUGU" DROGE I ZARADIO 18 MILIONA DOLARA! Bio neopažen i zgrtao bogatstvo, dok nije napravio KOBNU grešku
Foto: Shutterstock

droga na internetu

SRBIN OTVORIO "SAMOPOSLUGU" DROGE I ZARADIO 18 MILIONA DOLARA! Bio neopažen i zgrtao bogatstvo, dok nije napravio KOBNU grešku

Crna Hronika -

Prema optužnici iz Vašingtona, Milomir Desnica, državljanin Srbije i Hrvatske, suočava se s optužbama zbog aplikacije "Monopol Market" koju je stvorio 2019. godine.

Korisnici su putem ove aplikacije navodno dobijali uputstva za nabavku droge, a sumnja se da je osumnjičeni olakšao prodaju preko 30 kilograma droge američkim kupcima putem svoje aplikacije. Više detalja o ovom slučaju ima Nikola Vujović, novinar Kurira koji je razgovarao sa Božidarom Spasićem, bivšim šefom specijalnog tima SDB-a.

haker, hakeri
foto: Shutterstock

U pitanju je mešavina foruma, društvene mreže i sajta za tzv. dropšiping. Optuženi nije proizvodio drogu već je više bio posrednik, kao i sama aplikacija. Možda to možemo da uporedimo za Bukingom ili Airbnb, što su aplikacije koje posreduju između pružaoca usluga i kupca.

- Ovde bih ja da uprostim stvar. Ovaj naš sugrađanin iz okoline Mladenovca, trideset i nešto godina, dakle mlad čovek, on je poslovođa jedne virtuelne samousluge. Na njegovom tom sajtu bila je svaka vrsta droge koju je on preko svojih posredničkih veza bio u stanju da isporuči kupcima. Naravno da je on za svoje poslove koristio čuveno aplikaciju darknet. Ta aplikacija je mračna strana društvenih mreža - rekao je Spasić i dodao:

04:04

SRBIN OTVORIO VIRTUELNU PRODAVNICU DROGE I ZARADIO 18 MILIONA DOLARA! Zgrtao bogatstvo na slobodi, dok nije napravio jednu grešku

- On je putem te svoje aplikacije omogućavao dilerima da nabave drogu koju oni žele. Imao je u ponudi i lekove koji su na bazi droge. On nađe prodavce, oni mu se javljaju, on to plasira, a kupci se njemu javljaju. Koristio je kriptovalutu. U Beču je sedište Američke DE-e i FBI, a on je tamo pao. Čudi me da se baš u Beču smestio. Amerikanci su ga tražili jer je on najveći broj kupaca imao iz Amerike i prema informacijama koje možemo dobiti on je zaradio u kriptovaluti 18.000.000 dolara. Njegova greška je bila u tome što je kriptovalutu hteo da pretvpri u standardnu, tekuću valutu.. Tako se otkrilo poreklo tog novca.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:25

NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track