TINEJDŽERKA AUTOBUSOM I SA PRAZNIM KOFEROM OTIŠLA U NOVI PAZAR, TAMO GA NAPUNILA DROGOM: Podignuta optužnica protiv dvojice dilera
Ilustracija, Foto: MUP Srbije

više javno tužilaštvo u beogradu

TINEJDŽERKA AUTOBUSOM I SA PRAZNIM KOFEROM OTIŠLA U NOVI PAZAR, TAMO GA NAPUNILA DROGOM: Podignuta optužnica protiv dvojice dilera

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Igora M. (53) i Uroša M. (23) zbog sumnje da su zajedno sa 16-godišnjom devojkom, prenosili i držali više od 18 kilograma kanabisa.

- Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da je prema maloletnoj osumnjičenoj postupak je razdvojen.

Postoji opravdana sumnja, kako se navodi, da se, po prethodnom dogovoru sa Urošem M, maloletna devojka, noseći prazan kofer, 12. avgusta 2023. godine autobusom odvezla u Novi Pazar, gde ju je sačekalo NN lice, od kojeg je preuzela 18 većih PVC paketa u kojima se nalazio kanabis i spakovala ih u kofer.

- Sutradan se u jutarnjim časovima sa navedenom opojnom drogom iz Novog Pazara vratila u Beograd, pa se sa autobuske stanice taksijem prevezla na lokaciju na kojoj ju je sačekao Uroš M. i od nje preuzeo kofer sa kanabisom ukupne neto mase 18.483,95 grama - saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon toga je Uroš M, kako se sumnja, navedeni kofer sa opojnom drogom odneo kod Igora M. u stan, u kojem su radi dalje prodaje držali još 7 PVC kesica sa marihuanom, dva džointa, grumen kanabisa 153,86 grama, kao i jednu digitalnu vagu i metalnu posudu sa kokainom u količini od 0,09 grama.

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

02:25

NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track