Najnovije vesti

JUTJUBER SVEDOČIO NA SUĐENJU ZA UBISTVO BRATA U KRNJAČI Tukao ga bokserskim rukavicama sa šiljcima, sukob je nastao oko PARKIRANJA
Foto: Ana Paunković, Drustvene Mreže

viši sud u beogradu

JUTJUBER SVEDOČIO NA SUĐENJU ZA UBISTVO BRATA U KRNJAČI Tukao ga bokserskim rukavicama sa šiljcima, sukob je nastao oko PARKIRANJA

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu održano suđenje Vladimiru A. (32), inače komšiji Marka Miljkovića, optuženom da je izrešetao Nemanju Savića (27)

U Višem sudu u Beogradu juče je održano suđenje Vladimiru A. (32) iz Krnjače, koji se tereti da je u oktobru prošle godine ubio Nemanju Savića (27). Okrivljeni je iznoseći svoju odbranu rekao da je zločin izvršio u samoodbrani.

Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo 15. oktobra 2022. u Krnjači u popodnevnim satima. Ubistvu je prethodila jurnjava napadača i žrtve ulicama tog beogradskog naselja. Napadač se nakon zločin predao policiji.

ovo je ubijeni nemanja savić iz krnjače
ovo je ubijeni nemanja savić iz krnjačefoto: Društvene mreže

- Mnogo mi je žao što je došlo do Nemanjine smrti i ubistva. Ako je njegovoj porodica makar malo lakše, voleo bih da sam ja ubijen umesto njega. Osudite me na 100 godina ako sam ovo uradio namerno - rekao je okrivljeni i dodao:

- Ispalio sam pet hitaca u Nemanju, ali u samoodbrani!

Vladimir A. tvrdi da je do zločina došlo zbog sukoba njegovog oca i ubijenog Savića nekoliko dana pre ubistva na njihovom placu.

- Otac me je pozvao da dođem u radionicu, koju smo izdali Nemanjinom drugu. Tada mi je rekao da ima problem sa njim, kao i da ga maltretira i da pokušava da ga reketira. Došao sam u radionicu i razdvojio oca i Nemanju, koji mu je tada razbio arkadu - ispričao je okrivljeni:

- Taj sukob smo rešili i mislio sma da će sve biti u redu, a čak sam sedeo i sa Nemanjinim bratom jutjuberom u kafani, gde smo rešili sve nesuglasice. Međutim, posle nekoliko dana zapaljen mi je auto, pa magacin od 500 kvadrata. Brat i ja smo tada gasili i piromana, koji nam je podmetnuo požar. Tada je rekao da ga je Nemanja platio da obavi zadatak.

osumnjičeni vladimir a. nakon ubistva odmah uhapšen
osumnjičeni vladimir a. nakon ubistva odmah uhapšenfoto: Ana Paunković

Na dan ubistva, kako je rekao, u blizini svoje kuće sudario se sa žrtvom i tada je nastala jurnjava.

- Danima mi je nadgledao kuću, sve snimke smo predali policiji. Nakon sudara otišao sam kući da proverim da li su moji dobro, pa sam se vratio po verenicu koju sam prethodno ostavio na ulici nakon sudara. Kada sam se vraćao po nju ušao sam u slepu ulicu i video beli "punto".

Okrivljeni je potom rekao da je video kako mu Nemanja prilazi sa pištoljem, koji mu je uperio u glavu.

- Psovao me je i nasilno izvlačio iz kola. Kada sam izašao, njegov suvozač mi je stavio pištolj na stomak. Nemanja je zapucao, a ja sam uhvatio pištolj od njegovog druga i počeo da pucam u njega. Kako je dodao, posle ispaljenih hitaca on je pobegao kroz njivu, ali je pošao sa policajcima koji su ga ubrzo sreli.

tiktoker aleksandar novčić svedočio o ubistvu svog brata nemanje savića prošle godine u krnjači
tiktoker aleksandar novčić svedočio o ubistvu svog brata nemanje savića prošle godine u krnjačifoto: Printscreen Tik Tok

Na jučerašnjem suđenju ispitano je i šest svedoka, koji su prisustvovali sukobu koji se odigrao 20 dana pre zločina, a jedan od njih je i Aleksandar Novčić, brat ubijenog mladića, inače poznati Jutjuber i Tiktoker, koji na ovoj društvenoj mreži ima preko 100.000 pratilaca. On je posvedočio da je sukob izbio zbog toga što je njegov brat parkirao kola tamo gde nije trebalo.

- Došlo je do sukoba između oca okrivljenog i Nemanje, tada mu je rekao ružne stvari, a potom je pozvao sina da "reši problem" jer je tražio da Nemanja ne parkira kola ispred radionice - posvedočio je Novčić:

- Posle 10 minuta došao je Vladimir i počeo da tuče Nemanju bokerskim rukavicama sa šiljcima. Pretukao ga je, a njegov drug i ja smo pokušali da ga odbranimo. Ubrzo smo pobegli, i Nemanja je završio na Urgentnom centru. Istog dana sastao sam se sa Vladimirom u kafani i izgladili smo odnose.

Novčić je ubijenog brata video 10 dana pre zločina.

uviđaj nakon ubistva u krnjači
uviđaj nakon ubistva u krnjačifoto: Ana Paunković

- Nemanja mi je rekao da mu Vladimir preti i da se svi porodično primirimo i budemo oprezni. Takođe, naveo je da ga Vladimir optužuje da mu je zapalio kola i radionicu jer ga je pretukao - dodao je.

Inače, okrivljeni živi u komšiluku Marka Miljkovića, koji se nalazi u pritvoru od 4. februara 2021. zbog optužbi da je zajedno sa Veljkom Belivukom stvorio zloglasni kriminalni klan.

Napeto u sudnici

Na današnjom ročištu u Palati pravde bilo je veoma napeto između porodica okrivljenog i žrtve.

- Često se iz publike moglo čuti dobacivanje Nemanjine porodice na izjave okrivljenog, pogotovo kada im se izvinjavao što je ubio žrtvu - navodi naš sagovornik iz sudnice.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track