UNUK SEKIROM ISKASAPIO DEDU I BABU: Nastavlja se suđenje za zločin u Zmajevu koji je sve zgrozio javnost
Foto: Printscreen/Facebook, Kurir.rs/S.S.

užas

UNUK SEKIROM ISKASAPIO DEDU I BABU: Nastavlja se suđenje za zločin u Zmajevu koji je sve zgrozio javnost

Crna Hronika -

Suđenje Marku Polovini (30) iz Zmajeva, optuženom da je 5. jula prošle godine sekirom ubio dedu Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru Zoru Dakić (83), nastavlja se u petak pred Višim sudom u Somboru.

Posle zločina, podsetimo, Marko je pobegao automobilom pokojnog dede u kojem se krio sve do noći između 12. i 13. jula, kada je uhapšen u šumi na Vršačkom bregu. Beživotna tela dvoje ubijenih staraca pronađena su sledećeg dana u kući u ulici Radoja Domanovića 20 u Zmajevu, u kojoj su zajedno živeli, nakon što se Dragan i Zora nisu pojavili na sahrani njihove rođake.

Zmajevo, unuk, ubistvo, Dvostruko Ubistvo, Marko Polovina, Dragan M., Zora D.
foto: Printscreen/Facebook

Zabrinuta Draganova ćerka, a Markova majka, tog dana je pozvala policiju i prijavila da joj se otac ne javlja na telefon, da ne otvara vrata, da je bolestan i da živi sa starijom sestrom, koja je takođe bolesna.

Iste večeri policija je ušla u kuću i zatekla u njoj stravičan prizor. Takođe su konstatovali da je sve ispreturano. Za dvostruko ubistvo odmah je osumnjičen Draganov unuk Marko, koji je netragom nestao, i za njim je raspisana potraga na osnovu koje je uhapšen nedelju dana kasnije.

Sumnja se da se Polovina uoči krvavog pira ušunjao u dedinu kuću i sekirom ubio nesrećne starce na spavanju. Zoru je usmrtio jednim udarcem sekirom u glavu, dok je Dragana iskasapio sa više udaraca po glavi i telu pa pobegao njegovom "dačijom" i navodnim plenom od 30.000 evra koje je ukrao od dede.

Zmajevo
foto: Kurir/S.S.

Tokom istrage okrivljeni se branio ćutanjem, tvrdeći da psihički nije sposoban da se izjasni o teškim optužbama. U međuvremenu je izneo odbranu i rekao da se ne seća kritičnog događaja, odnosno da ima amneziju, te da ne priznaje krivicu.

U slučaju da se dokaže da je on ubica, preti mu kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Nakon što se u Zmajevu pročulo za zločin, neko od ogorčenih meštana ostavio je poruku na oglasnoj tabli: "Za unuka pokojnog Manojlovića smrtna kazna. Izvršiti odmah." U potpisu je stajalo: "Stanovnici Zmajeva".

Kurir.rs/Informer

Bonus video:

00:48

Napad sekirom u Novom Pazaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track