TRAŽILI MU KARTU, ON JEDNOG UBIO, DRUGOG RANIO: Pucnjava ispred diskoteke uzdrmala Kragujevac MARKO I BRAT POSTALI NARKO BOSOVI
Foto: Nemanja Nikolić

na današnji dan pre 20 godina

TRAŽILI MU KARTU, ON JEDNOG UBIO, DRUGOG RANIO: Pucnjava ispred diskoteke uzdrmala Kragujevac MARKO I BRAT POSTALI NARKO BOSOVI

Crna Hronika -

Ubistvo ispred noćnog bara "Vremeplov" u Kragujevcu nikada nije rasvetljeno, a iz njega je stasala najjača linija kragujevačkih momaka s druge strane zakona.

Taj horo se dogodio na današnji dan pre 20 godina. Tog 13. januara 2004. godine je pucano na radnike obezbeđenja noćnog bara "Vremeplov", kod gradskih bazena u Kragujevcu. Ubijen je Kragujevčanin Miloš Adamović (29), dok je njegov kolega i komšija Marko Račić (48) teže ranjen, a gost iz Knića T. T. (18) zadobio je lakše povrede. Pucač nikada nije otkriven.

Dva ranjavanja

Hici kalibri devet milimetara su ispaljeni oko 22.30 časova, na ulazu noćnog bara. Nedaleko od biletarnice, nepoznati muškarac je jednim hicem pogodio Adamovića pravo u srce i on je na putu do bolnice izdahnuo. Druga dva hica pogodila su u šaku i podlakticu Račića. Rikošetirani metak pogodio je T. T. u nogu.

Adamović, otac dvoje dece, i Račić su bili na ulazu i "cepali karte". Gostu, maskiranom kapom, koji je želeo da uđe, Adamović je tražio kartu. Umesto karte muškarac je iz jakne izvukao pištolj i zapucao. Posle tri ispaljena metka, napadač je nestao u parku.

Ali, Račiću đavo nije dao mira. U sledaćoj pucnjavi, 4. jula 2005. ranjen je zajedno sa Z. Đ. U jutarnjoj pucnjavi na ulazu u Veliki Park u centru Kragujevca, ispred restorana brze hrane "Bravo", pogođen je u vrat. Na njih je pucala osoba iz "audija A6", prištinske registaracije, a prethodno je pokazala službenu policijsku legitimaciju. Pucnjavi je prethodila rasprava.

Poslovi sa Latinskom Amerikom

Onda zatišje. Padom grupe Darka Šarića pojavljuje se i ime Marka Račića. Tako je 2018. osuđen kao član grupe Pljevljaka za šverc kokaina. Dobio je 10 i po godina zatvora. Ali, Kragujevčanin nije bio u sudnici već na poternici.

Kasnije ga je jedan od svedoka u procesu protiv Šarića optužio ga je da mu je pretio aprila 2022.

- Šarić mi je slao ljude da mi prete. Marko Račić, koji je na poternici, došao je u moju kuću u Beogradu i pretio mi. Imam snimke sa nadzornih kamera u kući, na kojima se vidi kako dolazi iako je za njim raspisana poternica - tvrdio je svedok.

U međuvremenu, u Šarićevoj grupi je bio i Račićev brat Vladimir (41). On se dovodio u vezu sa zaplenom 60 kilograma kokaina na brodu "Jadran" u Tivtu, a u Beogradu je kao i brat osuđen na deset i po godina zatvora. Za njim traga i policija Brazila, jer je optužen za međunarodni šverc droge iz Južne Amerike ka Evropi. Mlađi Račić je direktno iz Brazila rukovodio krijumčarenjem 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Kurir.rs/24 sedam

Preneo: R.J.

Bonus video:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja