Najnovije vesti

"IMA NA AUTOPUTU DA IH BIJE CELA SRBIJA!" Na suđenju Belivukovom klanu pušten razgovor koji otkriva detalje plana napada na Delije
Foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

"IMA NA AUTOPUTU DA IH BIJE CELA SRBIJA!" Na suđenju Belivukovom klanu pušten razgovor koji otkriva detalje plana napada na Delije

Crna Hronika -

U nastavku suđenja klanu Veljka Belivuka preslušani su i razgovori koje je Marko Andrić vodio 13.01.2020. sa tadašnjom verenicom Marijom Stoiljković, zvanom Maka.

Kako se čuje iz razgovora, on njoj prepričava razgovore koje je vodio sa Veljkom Belivukom, ali i planove za napad na navijače Crvene zvezde.

Andrić: Moram da idem do audija da uzmem pištolj, za svuda mi po Nišu treba.

Marija: Treba da ispoštuješ Anđelku, aj što će da me zaposle, dali su nam pare, ne daj bože da se nešto desi na njih uvek možeš da računaš. Ovi navijači, šta će ti oni, aj i njih treba da ispoštuješ da ideš.

Andrić: Kaže Velja "strah ga bez tebe da ide".

Andrić potom verenici priča da je bio na ručku sa Veljkom Belivukom.

Andrić: Kaže da od ovoga može lepo da se živi. Dok je korona ništa, za ovo drugo neče da rizikuje dok je sve zatvoreno, jer je to padanje u najavi, ali ima me u planu. Kaže "veruj mi može lepo da se živi", kažem mu kako brate, hvala ti brate, stvarno si mi učinio.

Potom joj prepričava kakav je plan napada na navijače u Nišu.

Andrić: Sad ću sledeći mesec da predvodim napad na cigane iz Niša, ima na auto putu da ih bije cela Srbija. Ima glavna ekipa da ide, bićemo na vezi, i kad neko naiše, na primer ja javim, napravimo zastoj i oni moraju da stanu.

Sudija je pozvala Andrića da izađe za govornicu i kaže da li je glas koji se čuje njegov.

Andrić: Meni nije poznato da je moj glas, a čak mi se čini i da nije glas moje verenice.

U sudnici je izveden i izveštaj o forenzičkom pregledu kuće u Ritopeku od februara 2021. Podsetimo, prema navodima optužnice u Ritopeku je ubijeno sedam ljudi, a izveštaji su sačinjeni u danima posle hapšenja kriminalne grupe 4. februara 2021. Podsetimo, skrivena prostorija u kojoj je pronađena industrijska mašina za mlevenje mesa, pronađena je naknadno.

Za reč se javio Marko Miljković, koji je u pratnji stražara uveden u sudnicu.

Miljković: Ja znam da ste izveli slike sa Dunava iz aprila i jula, iz Ritopeka, ali ja bih hteo još nešto da se izjasnim na njih?

Sudija je potvrdila da će biti prikazane ponovo, a suđenje je za danas završeno i biće nastavljeno sutra.

Bonus video:

01:55

BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA! Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track