KURIR NA LICU MESTA! NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ RIBNIKARA Oglasila se majka jednog od učenika, stigla i ministarka prosvete (FOTO)
Foto: Dado Đilas

UŽAS!

KURIR NA LICU MESTA! NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ RIBNIKARA Oglasila se majka jednog od učenika, stigla i ministarka prosvete (FOTO)

Crna Hronika -

Učenici koji pohađaju Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru pušteni su sa nastave nakon što je jedan od đaka prijavio školskom čuvaru da je kod učenika osmog razreda nađen nož.

Na licu mesta zatekli smo nekoliko policajaca, a kako saznajemo nije bilo incidenata osim što je nož pronađen kod dečaka.

Jedan od roditelja đaka ove škole potvrdila je ovu informaciju za Kurir.

1 / 12 Foto: Dado Đilas

- Došla sam po dete čim je javljeno, deca su već dovoljno istraumirana. Nož je pronađen kod nekog učenika, ali nije došlo do incidenta, na svu sreću, iako je svakako ovo potreslo sve zbog istorije kakvu ima ova škola - rekla je majka učenika.

Stigla i ministarka prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović odmah po prijavljenom incidentu, stigla je u Osnovnu školu Vladislav Ribnikar na Vračaru.

S obzirom na to da u istoriji škole stoji već jedan težak slučaj koji je 3. maja prošle godine obeležio celu Srbiju, ovaj današnji incident je ponovo potresao javnost.

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, Slavica Đukić-Dejanović
foto: Kurir

Školski čuvar je reagovao po prijavi, a policija dalje istražuje slučaj.

Oglasio se MUP

Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole.

Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov.

Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio.

Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni.

Dalji rad je u toku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

Podsetimo, u ovoj školi na Vračaru 3. maja dogodio se nezapamćeni masakr kada je učenik sednom razreda ubio 9 svojim drugara i čuvara škole.

Bonus video:

10:00

VLADISLAV RIBNIKAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track