"MOŽDA MU JE UBAČEN NOŽ U RANAC, A DA TO NIJE ZNAO": Ministarka prosvete se obratila javnosti o slučaju u Ribnikaru!
Foto: Dado Đilas

OŠ VLADISLAV RIBNIKAR

"MOŽDA MU JE UBAČEN NOŽ U RANAC, A DA TO NIJE ZNAO": Ministarka prosvete se obratila javnosti o slučaju u Ribnikaru!

Crna Hronika -

Učenici koji pohađaju Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru pušteni su sa nastave nakon što je jedan od đaka prijavio školskom čuvaru da je kod učenika osmog razreda nađen nož, a ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović napustila je prostorije ove školske ustanove, kada je po saznanja o incidentu došla odmah na lice mesta.

- Direktor i školski policajac su obavešteni čim se saznalo da je pronađen nož u rancu jednog od učenika, odmah su reagovali, a u skladu s tim preduzete su sve mere. Međutim, još uvek se ništa ne zna, iz tog razloga ne govorimo o učeniku, već o pronađenom nožu, jer možda je njemu nož ubačen u ranac, a da to nije znao. U svakom slučaju radi se na tome da se nastavi sa radom škole, a sve što bude trebalo naknadno, biće primenjeno kako bi se obezbedila sigurnost učenika i svih ovde - izjavila je Đukić Dejanović.

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, Slavica Đukić-Dejanović
foto: Kurir

Kako je ministarka naglasila, popodnevna smena već normalno funkcioniše. A u prvoj smeni je većina nastava radila regularno.

- Naravno bilo je onih koji nastavili sa radom, ali bilo je i onih koji su odreagovali ljudski - rekla je Đukić Dejanović i dodala:

- Policija vodi istragu, a škola će u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike škole koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da je prevaziđu osećaj nesigurnosti.

Ona je naglasila da ova situacija i način na koji su reagovali učenici i školski policajac, pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama.

Reporter Kurira sa lica mesta javlja i da su uznemireni roditelji, braća i sestre došli po decu.

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar
foto: Kurir

- Mama mi je javila da odem po brata, bila je uspaničena da odmah odem po njega, a i njoj je rečeno da odemo odmah do škole. Policajci su mi rekli da se ništa opasno nije desilo. I ja sam se potresla iskreno, ali sreća u nesreći je da nije nikome pretio - rekla je sestra jednog dečaka, učenika ove škole.

Podsetimo, u ovoj školi na Vračaru 3. maja dogodio se nezapamćeni masakr kada je učenik sednom razreda ubio 9 svojim drugara i čuvara škole.

Bonus video:

02:00

MINISTARKA PROSVETE EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV O PROFESORKI IZ TRSTENIKA: Žao mi je što ne radi posao za koji se školovala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track