DOK SMO TRAŽILI DANKU REKAO JE: "DŽABA JE TRAŽIMO, OTETA JE!" Prijatelj otkrio detalje o ubici devojčice "TREBA MU IŠČUPATI SRCE!"
Foto: Nemanja Nikolić

DOK SMO TRAŽILI DANKU REKAO JE: "DŽABA JE TRAŽIMO, OTETA JE!" Prijatelj otkrio detalje o ubici devojčice "TREBA MU IŠČUPATI SRCE!"

Crna Hronika -

Prijatelj i kolega osumnjičenih radnika borskog JKP Vodovod Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50) koji su 26. marta kolima udarili malu Danku Ilić (2) u Banjskom polju stavili je u kola, a kada se probudila zadavili je i bacili na obližnju deponiju, kaže za Kurir "da se Dejan ponašao sasvim normalno nakon zločina i da je imao svoju teoriju šta je sa devojčicom."

Pa da podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević kobnog dana su službenim kolima "fijat pandom" bili u Banjskom polju na terenu, a kako je utvrđeno i jedan i drugi su bili pod dejstvom alkohola u trenutku kada su udarili devojčicu koja je izašla iz obližnjeg dvorišta. Nakon što su je udarili, suvozač Dejan je uneo u kola i tada su se dogovorili da je bace na deponiju. Devojčica se u jednom trenutku probudila, a kako je osumnjičeni Dejan sam priznao na saslušanju u nadležnom tužilaštvu, tada ju je zadavio golim rukama. Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

osumnjičeni dragijević i janković inspektorima pokazuju kako je došlo do nesreće
osumnjičeni dragijević i janković inspektorima pokazuju kako je došlo do nesrećefoto: Nemanja Nikolić

- Kada je nestala devojčica sve kolege iz firme su se potresle, nekako razmišljaš dete je malo, gde je moglo da ode. Dankine roditelje poznajem i bilo mi je teško zbog njih, ali nijednog trenutka nisam mogao da zamislim da su moje kolege tako nešto napravile - rekao je naš sagovornik i dodao da osumnjičene poznaje godinama.

- Nekoliko nas se priključilo potrazi za nestalom devojčicom, sad kad se setim, Dejan je tih dana dok smo je tražili pričali da je devojčica sigurno oteta i da je džaba tražimo po Banjskom polju. Delovao je smireno sve vreme. Na početku smo svi imali teorije zavere gde je devojčica i šta joj se desilo, ali onog trenutka kada su Dejan i Srđan uhapšeni mi smo se zaledili. Zamislite, Dejan je učestvovao u potrazi, a znao je šta joj je uradio. Treba mu iščupati srce, sram ga bilo.

Kako je potom dodao radnik borskog JKP Vodovoda, on nikada ne bi mogao da posumnja da su Dejan i Srđan nešto tako uradili, jer su sve vreme išli normalno na posao.

kamera snimila ubice u 'fijat pandi'
kamera snimila ubice u "fijat pandi"foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

- Radili smo zajedno tih dana nakon što je dete nestalo, ništa nije ukazivalo da su učestvovali u zločinu. Znali su da popiju po koju čašiću više, ali to je bilo standardno, znam da je jedan kolega rekao Dejanu da mu nije dobro što pije toliko jer je prošle godine jedva preživeo, imao je infarkt - kaže on i dodaje:

- Dalibor (prim. aut. Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog Dejana Dragijevića, i uhapšeni za saučesništvo u teškom ubistvu) takođe je bio na poslu. Međutim, kod njega sam premetio da se čudno ponaša, pogotovo kada mu je brat Dejan uhapšen. Nekako počeo je više da pije, gledao je u jednu tačku, delovalo je kao da je odsutan. Mislio sam nije mu lako, opet brat mu je ubio dete, a kada sam čuo da je i on uhapšen jer je pomagao, šokirao sam se. Reči nemam, ako su krivi, treba da ih streljaju.

dalibor, dejan i njihov otac radislav dragijević, osumnjičeni za zločin
dalibor, dejan i njihov otac radislav dragijević, osumnjičeni za zločinfoto: Nemanja Nikolić, Facebook

Radnik JKP Bor naveo je i da poznaje Srđana koji je po njemu pre dve godine počeo da se ponaša drugačije. Navodno, znao je da ode u kafić gde su mladi, posmatra ih i pije. Kako je dodao naš izvor, oni su se šalili sa njim da traž novu devojku jer se tada rastao sa ženom.

- Kao i sve kolege koji su bili bliski sa Dejanom, Srđanom i Daliborom išao sam na informativni razgovor u policiju. Nakon što smo ispitani, pušteni smo kući. Pitali su nas kako su se oni ponašali od tog dana 26. marta, da li su nekom nešto pričali. Policija radi svoj posao, nisam se uplašio, ali mi je strašno to što su uradili i sad se prave pametni i zezaju te ljude koji traže na 100 lokacija telo devojčice - rekao je naš sagovornik.

rekonstrukcija kako je došlo do saobraćajne nesreće u banjskom polju
rekonstrukcija kako je došlo do saobraćajne nesreće u banjskom poljufoto: Kurir

Inače, telo devojčice još uvek nije pronađeno iako su pripadnici MUP-a Srbije pretražili na desetine lokacija, među kojima i imanja osumnjičenih u selu Zlot odakle su Dragijevića, tako i selo Luka odakle je Janković. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dejan Dragijević uz pomoć saučesnika, svog oca Radislava (73) i mlađeg brata Dalibora (40) navodno, premestio telo male devojčice Danke Ilić, dva dana kasnije, tačnije 28. marta na za sada nepoznatu lokaciju. Njih dvojica trebalo bi danas da budu saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječeru.

Bonus video:

01:09

Danka Ilić potraga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track