PROGOVORILA JEDINA ŽENA ZVICEROVOG I VRAČARSKOG KLANA Njeno svedočenje primoralo sudiju da reaguje: Jel' to neko tapše? Biće kazni
Foto: MUP RS

PROGOVORILA JEDINA ŽENA ZVICEROVOG I VRAČARSKOG KLANA Njeno svedočenje primoralo sudiju da reaguje: Jel' to neko tapše? Biće kazni

Crna Hronika -

Aleksandra Čović, jedina žena koja se nalazi na optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal protiv odbeglog Radoja Zvicera i takozvanog vračarskog klana, izjavila je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da ništa nije znala o planu da je planirao ubistvo pripadnika klana Strahinje Savića u pritvoru u Bjelom Polju 2021.

- Nikada mi niko nije predočio plan za ubistvo Strahinje Savića, nikada nisam dobila informaciju o nameri za lišenja života niti sam preduzimala neke radnje. Ja se teretim za teško ubistvo u pokušaju, neka tužilac kaže gde se navodi u optužnici i ja pristajem na najstrožu kaznu. Da je meni predočio neko neki plan, ja bih odmah otišla u policiju. Neka me osude na doživotu kaznu zatvora ako mi je neko rekao da se planira ubistvo Strahinje Savića i njegove sestre Jelene a ja rekla "neka ih ubiju" - navela je u svojoj odbrani optužena Aleksandra Čović, koja je kako je Kurir pisao, rođena sestra Lazara Ilića, koji je uhapšen u Crnoj Gori u kojoj je i dalje u pritvoru.

Ilić i Savić su, podsetimo, uhapšeni zajedno zbog sumnje da su pripremali likvidaciju u Crnoj Gori, a pripadnici kriminalne grupe su prema navodima iz optužnice, dobili informaciju da je Savić progovorio i crnogorskim istražiteljima otključao svoj Skaj telefon, zbog čega su odlučili da ga likvidiraju u pritvoru u Crnoj Gori.

Lazar Ilić
foto: Kurir

- Sve radnje koje sam preduzimala vezano za mog brata jeste da mu olakšam boravak u pritvoru i da ga ne tuku. Angažovala sam mu advokata, jer je Lazar zvao mamu i tražio advokata, i naravno da mu budem emotivna podrška - rekal je jedina žena obuhvaćena optužnicom navodeći da po savetu advokata neće da se izjašnjava o Skaju.

- Uhapšena sam da bi ucenjivali mog brata, nisam osuđivana. Za Strahinju Savića sam prvi put čula kada je uhapšen sa mojim bratom. Videla sam u medijima posle hapšenja da je njegova sestra Jelena Savić poslala e mail medijima da joj brata tuku i muče elektrošokovima, što mi je prva asocijacija na nju - navela je ona tvrdeći da joj je teško palo to što je uhapšena i što se nalazi u pritvoru.

- Ja sam uhapšena u aprilu prošle godine, za nešto što se desilo 2021. Porodica me obavestila posle mesec dana da je inspektorka otišla kod mog brata u pritvor i rekla mu "Lazare držimo ti sestru, pazi šta ćeš da govoriš", nudili su mu da potpiše sporazum a da ja izađem iz pritvora. O tome je Lazar obavestio mamu - navela je ona iznoseći svoju odbranu.

Navode optužnice i krivicu danas je u sudu negirali i ostali optuženi.

Pošto se jedina žena koja sedi u boksu za optužene vratila na optuženičku klupu, čuo se aplauz.

- Jel to neko tapše? Ovo će biti opomena, ubuduće će za remećenje reda u sudnici biti novčanog kažnjavanja - upozorila je optužene sudija Svetlana Aleksić.

Suđenje se nastavlja u utorak, kada bi trebalo da bude saslušan oštećeni Samir Divljanović, kog su prema navodima optužnice 2019. u Beogradu ranili pripadnici kriminalne grupe.

Ja sam frustriram, imam psorijazu, da mi vidite genitalije

Optuženi Bogdan Dimitrijević, koji se sumnjiči da je kao pripadnik kriminalne grupe učestvovao u paljenju automobila bivšem dečku rođene sestre Strahinje Savića, negirao je krivicu tvrdeći da je ovo suđenje "njegova najveća sramota". On je potvrdio da poznaje Aleksandru Čović, jedinu optuženu u grupi.

- Lepu devojku naravno da ćete da primetite u gradu. Ovo je moja najveća sramota. Jedem na kiosku kod Ivana Blagojevića, jel mislite da mogu da idem da jedem kod njega da ga gledam u oči i da mu nanesem zlo. Ja sam frustriran, ljudi nisam kriv, imam psorijazu po celom telu, da mi vidite genitalije, kosa mi opada - rekao je optuženi koji je prema navodima optužnice učestvovao u zastrašivanju porodice Strahinje Savića, kako bi on promenio iskaz dat crnogorskoj policiji.

Kriminalna grupa, koju su prema navodima tužilaštva organizovali odbegli Zvicer i Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, na teret se osim ubistva Šarca, stavljaju i ubistva Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Halabrina, kao i pokušaji ubistva među kojima je planiranje likvidacije priadnika te kriminalne grupe Strahinje Savića.

Danilo Tešić: Nije Vušović veštak sa osam razreda škole

Optuženi Danilo Tešić, koji se takođe dovodi u vezu sa pokušajem ubistva Savića u pritvoru rekao je da je "sam vodio istragu protiv sebe i da je došao do zaključka da nikakav C blok u zatvoru u Bijelom Polju, kako se navodi u optužnici ne postoji".

- Ja sam bio u zatvoru u Kelnu bio 2019. kada se navodi da sam postao član ove grupe. Nisu u optužnici objasnili ni koje pečenje, da li je praseće ili jagnjeće - rekao je optuženi Tešić, a pošto ga je sudija Svetlana Aleksić upozorila da bude ozbiljan kada iznosi odbranu, on je naveo da je to važno "jer u Podgorici samo na tri mesta može da se kupi pečenje".

- Piše da je meso apsorbovalo otrov i da je to rekao Vušović, kao da je sudski veštak, sa osam razreda osnovne škole - rekao je optuženi Tešić, tvrdeći i da nije vršio pritisak na rođenu sestru Strahinje Savića, Jelenu, da posle hapšenja u Crnoj Gori promeni advokata.

- Ne poznajem ni Strahinju ni Jelenu Savić - izjavio je optuženi i potvrdio da poznaje Vušovića, kao i Daria Đorđevića, zvanog Dekster, kom se sudi u odsustvu jer je u zatvoru u Beču.

Bonus video:

00:15

Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja