KURIR SAZNAJE! ŠARIĆU STAVLJENA NANOGICA: Stigao u vilu na Dedinju u kojoj će biti u pritvoru (EKSKLUZIVNI VIDEO)
Duško Šarić stigao u kućni pritvor, Foto: Stefan Jokić, Kurir

sudi mu se

KURIR SAZNAJE! ŠARIĆU STAVLJENA NANOGICA: Stigao u vilu na Dedinju u kojoj će biti u pritvoru (EKSKLUZIVNI VIDEO)

Crna Hronika -

Duško Šarić, kom se pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu sudi zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe njegovog rođenog brata Darka Šarića, prebačen je danas u kućni pritvor. Kako Kurir saznaje, na kuća koju je njegov prijatelj založio kao jemstvo, odnosno garanciju da će se mlađi Šarić redovno odazivati na sve pozive suda, upisana je hipoteka i on je u pratnji službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prebačen u kuću iz koje neće smeti da izlazi bez dozvole suda.

- Dobro nam došao Duško, a vidi kakav si nam - čulo se iz dvorišta kuće, u koje je u pratnji službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija oko 12.20 sati Duško Šarić ušao u automobilu.

00:24

Duško Šarić

Duško Šarić, podsetimo, srpskom pravosuđu predao se 4. januara i od tada je bio u pritvoru. Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal tereti se da je čuvao novac za finansiranje grupe i da ga je po nalogu Darka Šarića koji je u to vreme bio u pritvoru zbog suđenja za šverc kokaina, davao drugim osumnjičenima, kao i da je učestvovao u pokušaju diskreditacije svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Tokom iznošenja odbrane pred sudom, izjavio je da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

- Ne priznajem navode optužnice, nisam učinio nijedno krivično delo koje mi se stavlja na teret. Nisam uradio ništa protivzakonito, ne znam kako sam se našao na optužnici. Nisam član nikakve kriminalne grupe - rekao je Duško Šarić pred sudom.

Darko i Duško Šarić
Darko i Duško Šarićfoto: Ana Paunković

Pošto je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom, Duško Šarić će kao i svi pritvorenici imati pravo na dnevne šetnje, sam će dolaziti na suđenja a kuću će u drugim situacijama moći da napusti samo ako mu sud dovoli.

- Sudsko veće na prethodnom suđenju je donelo odluku da mu pritvor bude zamenjen kućnim pritvorom i jemstvom kao garancijom, ali se čekao upis hipoteke zbog čega je tek danas izveden iz ćelije i u pratnji službenika Uprave za izvršenje prebačen u kuću u kojoj će boraviti u Beogradu - objašnjava naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track