BIVŠI DIREKTOR SASLUŠAN U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ: Dao ostavku zbog svojih radnika: "U toku radnog zadatka... gnusno je"
Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

svedok

BIVŠI DIREKTOR SASLUŠAN U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ: Dao ostavku zbog svojih radnika: "U toku radnog zadatka... gnusno je"

Crna Hronika -

Goran Pavić, nekadašnji direktor JKP "Vodovod" Bor, danas je saslušan kao svedok pred Višem javnim tužilaštvom u Zaječaru u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora.

On je, podsetimo, nakon hapšenja radnika "Vodovoda", Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, podneo neopozivu ostavku iz moralnih razloga.

- Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direkrora JKP "Vodovod" Bor, s obzirom na to da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom, u toku obavljanja radnog zadatka - naveo je on tada.

Goran Pavić
foto: Facebook

Podsećanja radi, Pavić je još tada rekao da će pokrenuti krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv osumnjičenih lica, ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću koji su, kako je rekao, svojim propustom činjenjem ili nečinjenjem doprinela da osumnjičeni ostanu na slobodi 10 dana.

- Napominjem da se JKP „Vodovod“ Bor i ja lično ograđujem u svakom pogledu kako krivičnom tako i materijalnom od postupaka i radnji osumnjičenih radnika - naveo je tada Pavić u svojoj ostavci, a danas je pred tužilaštvom ispričao o svim detaljima vezanim za kretanje Jankovića i Dragijevića, s obzirom na to da je devojčica nestala 26. marta, a odgovorni za njeno ubistvo uhapšeni su tek 4. aprila, te je tadašnji direktor Vodovoda odgovarao na pitanja da li su pomenuti radnici koristili slušbeno vozilo i narednih dana, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo.

Pavić je takođe danas pitan za putne naloge od 26. marta kada je Danka nestala i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju toga dana.

Inače, drugi svedok koji se danas našao pred tužilaštvom, pored Pavića je Jankovićev prijatelj koji je odgovarao na pitanja u vezi sa automobilom.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track