Radnik iz Inđije uhapšen zbog nesreće kod Mojkovca
Foto: Vijesti.me

7 zaposlenih na saslušanju

Radnik iz Inđije uhapšen zbog nesreće kod Mojkovca

Crna Hronika -
Zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u železničkoj nesreći kod Mojkovca uhapšen je Veljko Marković (51) iz Inđije

MOJKOVAC - Radnik novosadskog preduzeća "Zgop" Veljko Marković uhapšen je zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u železničkoj nesreći kod Mojkovca.

Uprava crnogorske policije saopštila je da je zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u železničkoj nesreći kod Mojkovca uhapšen Veljko Marković (51) iz Inđije.

Tužilaštvo Crne Gore naložilo je saslušanje sedam zaposlenih u stanicama Mojkovac i Mijatovo Kolo, nakon jučerašnje železničke nesreće u kojoj su poginule dve osobe, a 43 povređene.

Železnička nesreća dogodila se mestu Mijatovo Kolo, kod Mojkovca, kada je lokalni putnički voz u tunelu naleteo na građevinsku mašinu novosadske firme "Zgop", koja na tom delu izvodi radove na sređivanju pruge.

Na licu mesta stradali su radnici novosadske kompanije Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), a 43 osobe su teže i lakše povređene, saopšteno je iz crnogorske policije.

Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić izjavio je danas da se sedam osoba, koje su teže povređene u železničkoj nesreći kod Mojkovca, nalazi van životne opasnosti.Ostali putnici su pregledani i vraćeni kućama uz propisanu terapiju i preporuku da se opet jave u slučaju potrebe, rekao je Jeremić novinarima.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović obišao je povređene smeštene u bjelopoljskoj bolnici, navodeći da očekuje da nadležni organi brzo utvrde zbog čega je došlo do udesa. Izvršni direktor "Železničkog prevoza Crne Gore" Milojica Zindović rekao je da je putnički voz krenuo iz stanice

Mojkovac nakon što je dobio zeleni signal i znak otpravnika stanice, zbog čega treba pitati zaposlene u preduzeću "Železnička infrastruktura" otkud građevinska mašina na pruzi.

Direktor "Železničke infrastrukture" Zarija Franović rekao je da će dalji postupak, po proceduri koja je zakonom predviđena, dati odgovor na pitanje čija je greška uzrok nesreće.

"Žalim što se sve to desilo, naročito zbog izgubljenih života. O greškama ne bih sad govorio, ipak ću to prepustiti organima koji treba to da utvrde", naveo je Franović.

Komisija "Železničke infrastrukuture" i dalje je na mestu nesreće da bi utvrdila kako se sudar dogodio.U trenutku nesreće u vozu koji je saobraćao na relaciji Podgorica–Bijelo Polje bilo je oko 60 putnika, a na pruzi je bilo sedam radnika kompanije "Zgop".

Železnički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje do daljeg je u prekidu.

http://www.youtube.com/watch?v=2KPT5M2NpF8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track