Počelo suđenje za petostruko ubistvo kod Skoplja

Smilkovsko jezero

Počelo suđenje za petostruko ubistvo kod Skoplja

Crna Hronika -
Četvorica od ukupno pet optuženih Agim Ismailović, Fejzi Aziri, Rami Sejdi i Haki Aziri dovedeni su uz policijsko obezbeđenje u sudnicu u kojoj su postavljene kamere za snimanje toka proces

SKOPLJE - Suđenje za petostruko ubistvo kod Skoplja u aprilu ove godine počelo je danas čitanjem optužnice, a glavni pretres je pomeren za početak januara.

Četvorica od ukupno pet optuženih Agim Ismailović, Fejzi Aziri, Rami Sejdi i Haki Aziri dovedeni su uz policijsko obezbeđenje u sudnicu u kojoj su postavljene kamere za snimanje toka procesa.

Optuženima Alilu Demiriju i Afrimu Ismailoviću koji su u bekstvu, sudi se u odsustvu.

Optuženi će odbranu izneti na albanskom jeziku iako su, u istrazi rekli da razumeju makedonski jezik.Na početku suđenja tužilac Gordana Geškovska pročitala je optužnicu koja pet optuženih tereti za terorizam, a Hakija Azirija za pomaganje u izvršenju krivičnog dela.

Prema optužnici, te osobe su nameravale da dovedu u opasnost život i telo i stvore osećanje nesigurnosti i straha među građanima tako što su na svirep i podmukao način ubili pet osoba makedonske nacionalnosti.

U optužnici se, pored navedenih optuženih, pominju i druge nepoznate osobe koje su bile zajedno sa optuženima.

Kao izvršioci ubistva navode se Afrim Ismailovik i Alil Demiri.

Kod Smilkovskog jezera 12. aprila ubijeni su Kire Tričkovski, Filip Slavkovski, Cetančo Ackovski, Aleksandar Nakevski i ribar Borče Stefanovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track