Kasapin sa Trga Republike priznao da je izbo sedmoricu
Foto: RTS

Rasvetljen zločin

Kasapin sa Trga Republike priznao da je izbo sedmoricu

Crna Hronika -
Marko Kostić (23), iz navijačke grupe Zabranjeni, priznao da je povredio petoricu mladića u novogodišnjoj noći, ali se ne seća detalja jer je bio pijan

BEOGRAD - Napadač iza rešetaka!Marko Kostić (23) iz Ćićevca, član navijačke grupe Za­bra­njeni, priveden je u subotu zbog sumnje da je na dočeku Nove godine na Trgu republike nožem izbo sedam posetilaca. Lisice na ruke stavljene su mu oko 12.30 sati.- Marko uhapšen je u stanu u Ulici Borivoja Stevanovića u naselju Medaković. Policija je tokom pretresa stana pronašla krvavu odeću, ali ne i nož. On je rekao da ga je negde bacio, ali da se ne seća gde - kaže izvor Kurira iz istrage.Marko Kostić je, kako se sumnja, u novogodišnjoj noći na koncertu grupe Električni orgazam najpre izbo Dejana V., a potom i njegovog druga Lazara I. Dok je pokušavao da pobegne, on je nožem povredio još petoro posetilaca, među kojima su bili i Tunišani Muhamed A. (22) i Slim B. S. (25).- On je policiji odmah priznao da je to uradio, ali je tvrdio da se ne seća zbog čega jer je bio pod uticajem alkohola - kaže izvor Kurira.Podsetimo, napadač je u vreme brutalnog krvoprolića bio u društvu dvojice prijatelja. Navodno, došlo je do gurkanja između njih i druge grupe mladića, a jedan od njegovih prijatelja zagrlio je jednog od povređenih i izvinio mu se jer ga je slučajno zakačio.- Rekao je: „Izvini, malo smo pijani“. Tad je, prema rečima očevidaca, došao i Marko, zagrlio tog istog mladića, pa ga ubo nožem. Onda je izbo još šest osoba koje su mu se našle na putu - kaže izvor Kurira iz istrage.Prema nezvaničnim informacijama, Marko je posle hapšenja prvo prebačen u bolnicu.- On je u pratnji policije odveden na Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć i sanirane povrede koje je zadobio u tuči, najverovatnije još te noći - kaže on.

Marko Kostić u policiji
Marko Kostić u policiji

Komšije: Znamo ga, on je problematičan mladićStanari zgrade u kojoj je Marko Kostić uhapšen kažu da je on bio problematičan mladić i da su se komšije često žalile na njega.- Pre dvadesetak dana pravio je žurku, pa su se zbog buke na njega žalili stanari iz stana ispod. Te noći polupana su vrata lifta i obijen je podrum, iz kojeg su ukradene četiri gume. Taj mladić je živeo s jednim drugom, a stan su iznajmili od devojke kojoj su umrli roditelji. Slabo sam ga viđao, a ne znam ni kad se doselio u našu zgradu - rekao je predsednik skupštine stanara zgrade na Medakoviću.Kako saznajemo, Kostić je po zanimanju moler, a trenutno radi u „KFC Beograd“.

Potraga za saučesnicimaMilorad Veljović, direktor policije, izjavio je da je identifikovan jedan mladić koji je bio sa Markom K. u novogodišnjoj noći.- Policija nastavlja da traga za svima koji su te noći bili u društvu Marka K. - rekao je Veljović i dodao da je on neprijavljeno boravio u Beogradu.

Povređeni se oporavljajuZorica Marković, portparolka Kliničkog centra Srbije, izjavila je da su od sedmorice izbodenih na Trgu republike u bolnici još zadržana petorica povređenih.- Oni su u stabilnom stanju i uspešno se oporavljaju - rekla je Markovićeva.

Poznat policijiPrema rečima našeg izvora iz istrage, Marko Kostić je odranije poznat policiji u Ćićevcu i u Beogradu.- U Ćićevcu se sumnjiči za nasilničko ponašanje jer je tukao očuha. U Beogradu mu se na teret stavljaju krađa i razbojništvo - kaže sagovornik Kurira.

Kurir u ĆićevcuDr Kole još u školi dilovao drogu!Hapšenje Marka Kostića (23) nije iznenadilo Ćićevčane.- Marko je veoma prgav, uvek je nosio nož i nije prezao da napada i starije, a za vršnjake je bio strah i trepet. Hvalio se da je pripadnik Zabranjenih, da je bio u TV emisijama poput „Preljubnika“. Poznanicima je doturao neke paketiće iz Beograda i hvalio se da poznaje najveće dilere heroina - ispričao je Kuriru jedan mladić i dodaje da je Kostić još kao osnovac „valjao“ skank i da je kasnije „belo“ mešao sa alkoholom.U prizemnoj kući u Ulici vojvode Mišića 3, u kojoj je do pre nekoliko godina živeo Marko, vlada muk. Majka Dragica je u šoku i ne želi da priča.- Njoj je najteže, ne može da dođe sebi. Marko je živeo s nama desetak godina. Učio sam ga molerski zanat, bio je vredan i miran, a šta je radio s decom u gradu - ne znam. To što kaže da je popio ili bio drogiran nije mu opravdanje - rekao je za Kurir Markov očuh Aca i dodao da je mladić u Ćićevac retko dolazio.(D. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja