Pantić: Kfor kriv za teroristički napad na decu!

Prekipelo

Pantić: Kfor kriv za teroristički napad na decu!

Crna Hronika -
Pokazuje se da smo bili u pravu kada smo najavili da ćemo se ubuduće, za zaštitu srpskog stanovništva u skladu sa Ženevskom Konvencijom, oslanjati isključivo na pripadnike Civilne zaštite koji moraju biti naoružani i braniti svoj narod od šiptarskih terorista i okupatora, napisao je Pantić

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ocenio je da za bombaški napad u tom gradu odgovornost snose Kfor i Euleks, i pozvao građane da prekinu komunikaciju sa pripadnicima međunarodnih snaga.

"Ovaj teroristički napad otkriva da iza njega stoji međunarodna zajednica - Kfor i Euleks. Najveću odgovornost snose komandant Kfora i šef misije Euleksa, bez čijeg znanja i saglasnosti se ovaj teroristički napad ne bi ni dogodio", ocenio je Pantić u saopštenju.

Pantić je pozvao građane Kosovske Mitrovice da već odmah prekinu komunikaciju sa pripadnicima, kako je rekao, "okupatorskih snaga".

"Zahtevam u ime Opštine Kosovska Mitrovica da okupatorske snage odmah napuste sever Pokrajine. Pokazuje se da smo bili u pravu kada smo najavili da ćemo se ubuduće, za zaštitu srpskog stanovništva u skladu sa Ženevskom Konvencijom, oslanjati isključivo na pripadnike Civilne zaštite koji moraju biti naoružani i braniti svoj narod od šiptarskih terorista i okupatora", piše Pantić.

On je dodao da bi ljudi iz tih misija, "da imaju makar i malo oficirske časti i ljudskog obraza", još večeras podneli ostavke i napustili Kosovo.

"Najnoviji teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici, u kojem su meta bila srpska deca, pokazuje svu brutalnost, podmuklost i neljudskost šiptarskih terorista koji ne biraju način i sredstva da tamo odakle ne mogu da proteraju Srbe, to čine terorističkim napadima i etničkim čišćenjem", ocenio je Pantić.

Bomba je bačena u mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u blizini istočnog mosta na Ibru, ranila je dvoje srpske dece - četvorogodišnjeg dečaka i njegovu desetogodišnju sestru, dok su, po srpskim izvorima, bili s majkom na terasi porodične kuće.

Lekari bolnice u Kosovskoj Mitrovici kažu da deca imaju rane na obrazima i vratu, i da se, mada im životi nisu ugroženi, razmatra mogućnost da se transportuju u neku od specijalizovanih ustanova u Beogradu zbog mogućnosti komplikacija. To je bio drugi bombaški napad za 24 časa u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track