BOKSEROV OTAC: Našao sam mrtvog sina sa ranom na glavi

Ispovest čoveka čiji je sin ubijen u snu u Veterniku

BOKSEROV OTAC: Našao sam mrtvog sina sa ranom na glavi

Crna Hronika -
Dan pre ubistva pretukao ju je i čupao joj kosu... Prišao sam da je branim, ali on je repetirao pištolj na mene, kaže za Kurir Milan Bokan, čijeg je Branka usmrtila žena Ivana

VETERNIK - Tuga!- Dan pre ubistva Branko je pretukao Ivanu. Stalno je to radio, ali ovoga puta tukao ju je dva sata! Čupao joj je kosu, šutirao je... Prišao sam da je odbranim, ali on je tada repetirao pištolj na mene... Molio sam ga da ne puca. Ivana je to iskoristila i pobegla iz kuće u grad.Ovim rečima započeo je ispovest Milan Bokan (78), čijeg je sina Branka (50) hicem iz pištolja ubila supruga Ivana (39) u četvrtak ujutru. Milan je dan nakon nalaženja sinovljevog leša bio osumnjičen za ubistvo, da bi se kasnije ispostavilo da nije kriv.Lagala da joj muž spava- Posle tih batina Ivanu sam video dan kasnije, kada ga je već bila ubila. Pitao sam je gde je bila, a ona mi je rekla da je celu noć šetala pored Dunava. Pitao sam je i gde je Branko, a ona mi je odgovorila da spava - priča otac ubijenog.To mu nije bilo čudno jer se dešavalo da se Branko celu noć kocka, a onda prespava naredni dan.- Kad sam primetio da su roletne na njegovoj sobi spuštene, pitao sam je ko je to uradio, a ona mi je odgovorila da se nadrogirao, pa je zatvorio prozor i spustio ih. Tvrdila je da se krije jer duguje novac nekim Rusima koji mu prete - priča Milan.Ivo, on je mrtavKo zna kad bi Brankov leš bio nađen da u subotu nije došao majstor za krečenje. Prvo je trebalo da bude sređena Brankova soba.- Pokucao sam na vrata i pozvao ga: „Ajde, mili, kafa je gotova. Nemoj se ljutiti što te budim, ustani.“ Odgovora nije bilo. Ušao sam u sobu s majstorom... Sin mi je bio pokriven do čela. Povukao sam ćebe sa njega i šokirao se kad sam video ranu na čelu i krv koja je curila do grudi - priseća se stravičnih detalja Milan.Pokušao je da ga pomeri, a onda ga je uhvatio za ruku i primetio da je hladna. Vrisnuo je:- Ivo, on je mrtav! Možda se ubio. Gde mu je pištolj? - priča otac.Majstor mu je tada rekao da ga ne dira i da moraju da zovu policiju i Hitnu pomoć. Kada su pristigli, shvatio je da je Branko ubijen.Kaže da zna da je bio kockar i da se drogirao. I prema njemu je bio nasilan.

Zlostavljao ženu i oca... Ubijeni Branko Bokan
Zlostavljao ženu i oca... Ubijeni Branko Bokan

Mesto zločina... Kuća u kojoj je Ivana ubila Branka
Mesto zločina... Kuća u kojoj je Ivana ubila Branka

Snaja rekla da sam ja ubicaNikad u životu mi nije bilo teže nego tokom ta dva dana provedena u policiji. Nisu me oni mučili, ali bilo mi je teško jer sam znao da nisam ubio svog sina. Užasnuo sam se kad sam čuo da je snajka rekla da sam ja ubica. Ubeđivao sam ih da to nije istina. Da sam hteo to da uradim, ne bi to bilo ovako kukavički, u snu - kaže Milan i dodaje da njegov sin nije hteo da brine ni o svojoj deci iz prvog braka.

Ivani određeno 30 dana pritvoraIstražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Ivani Bokan je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, ona je i kod sudije priznala da je ubila muža i ponovila ono što je ispričala u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track