(FOTO) NOVI NAPAD NA SRPSKU DECU NA KOSOVU: Albanci napravili sačekušu!
Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

(FOTO) NOVI NAPAD NA SRPSKU DECU NA KOSOVU: Albanci napravili sačekušu!

Crna Hronika -

Grupa od desetak mladića u albanskom delu sela Suvi Do, kod Kosovske Mitrovice, gađala je grudvama i ledenicama minibus koji je prevozio Srbe.

Vozač minibusa Sreten Muškić rekao je da se napad dogodio u 12.30 časova, te da ovo nije prvi napad na ovaj minibus koji svakodnevno saobraća tom trasom.

Grupa od desetak mladića u albanskom delu sela Suvi Do, kod Kosovske Mitrovice, gađala je grudvama i ledenicama minibus koji je prevozio Srbe, izjavio je vozač Sreten Muškić.

Foto: Tanjug/Dejan Simićević
Foto: Tanjug/Dejan Simićević

On podseća da je pre nekoliko dana minibus napadnut kamenicama, te da je i ranije bilo sličnih napada, prenose beogradski mediji.

- Među 12 putnika bilo je i dece koja su se vraćala iz škole - rekao je Muškić i dodao da su prethodne ovakve slučajeve prijavljivali policiji, ali da počinioci nisu pronađeni.

Foto: Tanjug/Dejan Simićević
Foto: Tanjug/Dejan Simićević

Podsećamo, pre 5 dana dogodio se sličan napad na putu Šilovo - Koretište

– Napad se desio kod sportskog balona kada smo vraćali učenike iz škole. Iznenada su izletela četvorica mladića starosti od oko petnaest godina i gađala autobus kamenicama i grudvama od snega – izjavio je tada vozač autobusa Zoran Stević

U Suvom Dolu živi oko 70 srpskih porodica.

BONUS VIDEO:

Prelazi sa KiM tanka linija za sukob

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track