Nastavak suđenja anestetičaru zbog smrti Ivane Bodrožić: Dokazi su fingirani i neubedljivi

Smrt u Hajatu

Nastavak suđenja anestetičaru zbog smrti Ivane Bodrožić: Dokazi su fingirani i neubedljivi

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ljubiša Pavlović (52), medicinski tehničar sa Vojnomedicinske akademije izjavio je juče pred Trećim osnovnim sudom, u nastavku suđenja zbog krađe i preprodaje anestetika "propofola" od koga je preminula Ivana Bodrožić (31), da su materijalni dokazi protiv njega fingirani i neubedljivi.

On je istakao da je nemoguće otuđiti "propofol" sa VMA, jer se taj anestetik nalazi pod ključem, stalno se prebrojava, ima serijski broj, svako uzimanje se upisuje u temperaturnu knjigu i u knjigu narkotika i postoji čitav lanac komande prilikom njegovog korišćenja.

- Nisam uzeo "propofol" sa VMA. Takođe, VMA i Toksikološki centar Srbije obavili su analize nakon Ivanine smrti i utvrdili su da lek "propofol" nije u njenom organizmu, već da su u njenom organizmu ibobrufen, kokain, kanabis, bromazepam i druge supstance. Neverovatno je da nakon tih analiza Ivanina porodica naknadno vrši analizu u Novom Sadu, gde je nađen "propofol" i to u želudačnom sadržaju - ispričao je Ljubiša.

On je objasnio da je nemoguće da taj anestetik bude u želucu, ako ga je Ivana ubrizgala u krvotok preko braunile.- Samo ako je Ivana popila "propofol", njegovi tragovi su mogli da se nađu u želucu. Takođe je neverovatno da se prilikom analize u Novom Sadu navodi koncentracija svih supstanci u njenom organizmu, osim koncentracija "propofola" - rekao je Pavlović.

On je objasnio prirodu svog odnosa sa pokojnom Ivanom Bodrožić.

- Upoznao sam je na VMA preko koleginice Sofije i to dve godine pre kritičnog događaja. Od tada sam je video nekoliko puta i to na klinici. Nisam je najbolje poznavao, nisam znao čime se bavi niti da koristi psihoaktivne supstance. Zvala me je nekoliko puta, kako bi se raspitala za lekare koji rade grudi i usne - rekao je Pavlović i dodao da je on kobne noći odvezao Ivanu na VMA i da ju je sa VMA vratio u hotel "Hajat".

- Pozvala me je i molila da je odvezem kod lekara jer ima migrenoznu glavobolju. Rekao sam joj da uzme taksi, ali nije imala para, pa sam ja iz čiste ljudskosti odvezao na VMA, koja je te večeri jedina bila dežurna. Predao sam je koleginici koja joj je plasirala braunilu. Nakon toga sam je vratio u "Hajat". Tokom te vožnje mi je rekla da joj je bolje. U hotel nisam ulazio - dodao je okrivljeni Pavlović. Podsetimo, Pavlović tereti da je 10. decembra 2014. oko 21 sat ispred hotela "Hajat" Ivani Bodrožic prodao pomenuti "propofol", koji je prethodno uzeo iz zaliha VMA. On je tablu sa pet ampula nastradaloj Ivani prodao za 100 evra.

(M. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja