POČUČA UŽIVO NA TV PINK: Vratiću se u Srbiju kad završim posao. I zatvor je za ljude
Foto: Printskrin TV PINK

Istok ukrajine

POČUČA UŽIVO NA TV PINK: Vratiću se u Srbiju kad završim posao. I zatvor je za ljude

Crna Hronika -
Ja ću se vratiti u Srbiju i snositi sve kosenkvence. I zatvor je za ljude iako je i Nelson Mandela bio u zatvoru jer se borio za svoja prava mogu i ja, rekao je Počuča

DONJECK- Bviši TV voditelj Radomir Bata Počuča izjavio je danas uživo za Jutarnji program TV Pink iz Donjecka, da će se vratiti u Srbiju kada, kako je rekao završi posao u Donjecku gde se bori na strani proruskih snaga.

On je na konstataciju voditeljke da mu preti zatvorska kazna do 10 godina, zato što je otišao da se u Ukrajinu bori kao dobrovoljac, Počuča je rekao i da je zatvor za ljude.

- Ja ću se vratiti u Srbiju i snositi sve kosenkvence. I zatvor je za ljude iako je i Nelson Mandela bio u zatvoru jer se borio za svoja prava mogu i ja, rekao je Počuča.

Foto: Printscreen RTV Pink
Foto: Printscreen RTV Pink

On je objasnio da se u Donjecku bori u sastavu snaga koje je formirao narod i dobrovoljci koji su došli iz Rusije i Srbije, kao kako je rekao, kao narod koji se organizovao u sastavu Republici srpskoj Krajini, kada su od većinskog naroda postali manjina:

- Oni traže svoje pravo na kulturu i sva ona prava koja im je ukrajinska vlada osporila, kao što su to uradili u Hrvatskoj kada su Srbe proglasili manjinskim narodom, objasnio je Počuča.

Takođe Počuča je objasnio da je način na koji je otišao da se bori na istok Ukrajine, da je to uradio preko izvesnog " Nikole" preko koga je došao u Moskvu gde se povezao sa ruskim dobrovoljcima.

Na pitanje voditeljke koliko ih ima, misleći na srpske dobrovoljce na istoku Ukrajine, Počuča je rekao samo: " dovoljno" i nasmejao se. On je dodao da se nalazi na mestu gde je nekada bio formiran Srpski husarski puk, posle Seobe Srba pod Arsenijem III Čarnojevićem. Počuča je još i rekao da na tom mestu gde se nalzi 1723 godine formirana srpska država.

( EPK/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track