PONOVLJENO SUĐENJE: Urošu Mišiću opet se sudi zbog tuče s marincima
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Počeo proces

PONOVLJENO SUĐENJE: Urošu Mišiću opet se sudi zbog tuče s marincima

Crna Hronika -
Početak glavnog pretresa, koji će biti nastavljen 1. aprila, trajao je dvadesetak minuta, tokom kojih je Mišić ponovio da nije kriv

BEOGRAD - U Prvom osnovnom sudu danas je počelo ponovljeno suđenje navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću, zbog optužbi da je učestvovao u tuči sa američkim marincima u beogradskom klubu "Plastik".

Početak glavnog pretresa, koji će biti nastavljen 1. aprila, trajao je dvadesetak minuta, tokom kojih je Mišić ponovi da nije kriv, njegov advokat Borivoje Borović je rekao da se suđenje "odvija na silu pod pritiskom strane ambasade", dok je tužilaštvo ostalo pri navodima optužnog predloga.Borović je ocenio da suđenje predstavlja "jedinstvene primer u kome nikada nismo čuli oštećene, pa ni u pretkrivičnom postupku" i zatražio da se posredstvom ambasade SAD dvojica marinaca pozovu na svedočenje i suočavanje.I tužilaštvo i odbrana saglasili su se da se kao svedoci pozovu osobe koje su bile u klubu "Plastik", a Borović je zatražio i da se pregledaju i dvd snimak i fotografije načinjene sporne večeri u tom klubu.Prema njegovim rečima, jedna od devojaka koju je tužilaštvo predložilo kao svedoka "nema kredibiletet", jer se na fotografijama koje poseduje odbrana "vidi u lascivnim pozama" sa marincima, "a što će biti i dokazano na sudu".Borović je izrazio sumnju i u verodostojnost nalaza o povredama dvojce marinaca i zatražio da se pozove osoba iz američke ambasade koja je to potpisala, "ako je doktor".Glavni pretres biće nastavljen 1. aprila saslušanjem svedoka.Prošle godine Mišić je bio oslobođen optužbi za tuču sa Amerikancima, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu i naložio da se suđenje ponovi.Sudi mu se ponovo zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa u klubu "Plastik", u februaru 2013. godine.Što se tiče dvojice američkih marinaca, oni se tokom prvog suđenja nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko američke ambasade u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track