FOTO DRAMATIČNO U ŠAJKAŠU: 19 đaka VII 2 odjednom palo u nesvest na času fizičkog
Foto: Sladjana Stojanovic

Misterija u OŠ Isidora Sekulić

FOTO DRAMATIČNO U ŠAJKAŠU: 19 đaka VII 2 odjednom palo u nesvest na času fizičkog

Crna Hronika -
Učenicima petog, šestog i sedmog razreda iznenada je pozlilo u fiskulturnoj sali pri kraju časa, zbog čega je oko 38 đaka odvezeno u novosadsku bolnicu. Posle analize krvi, 20 je poslano na kućno lečenje
1 / 7 Foto: Sladjana Stojanovic

TITEL - U mestu Šajkaš kod Titela u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" 19 dece danas je oko 11 sati izgubilo svest.

U novosadskoj policiji potvrdili su nam da je oko 11 časova, za vreme časa fizičkog, u sali, pri kraju časa, đacima, uglavnom iz VII2, pozlilo. Prema rečima pomoćnika pokrajinskog sekretara za obrazovanje Ljubice Srđanov, samo dvoje dece je palo u sali, a ostali u prizemlju i na prvom spratu. pregledano je 38, dok je na lečenju u Dečjoj bolnici u Novom Sadu zadržano je 18 đaka. Na terenu su epidemiološke ekipe. Inače, škola u Šajkašima kamere ima samo spolja, ali ne i u unutrašnjosti zgrade.

"Desetoro dece je odmah odvezeno u Dečju bolnicu u Novom Sadu, gde im se rade analize krvi, kako bi se videlo šta im se dogodilo. Do sada imamo 19 dece koja su tako reagovala", rekli su u MUP-u.

S obzirom na to da se sumnjalo na gas, odmah je mereno prisustvo gasa od strane ekipa Srbijagasa, u prisustvu policije ali nije utvrđeno da je gas uzrok zbog koga je učenicima pozlilo.

"Deca nisu osetili gas, ali s obzirom da se greju na gas, zato se prvo na to posumnjano. Koji je uzrok, znače se u toku dana, ali jednostavno neka deca su se onesvestila, nekima je pozlilo, pokazivali su simptome slabosti – dodaju iz policije.

Naime s druge strane portparol Dečje bolnice u Novom Sadu Dušan Vuković saopštio je sledeće:

"U osnovnoj školi u Šajkašu danas je došlo do masovnijeg trovanja dece gasom. Pregledano je 38, dok je 18 učenika hospitalizovano u Dečjoj bolnici u Novom Sadu. Još nije utvrđeno od koje vrste gasa je nastupilo trovanje, niti koliko je tačno dece otrovano jer neku decu roditelji sami dovoze u bolnicu. Deca koja su primljena u Dečju bolnicu su u stabilnom stanju i situacija je pod kontrolom", rekao je Vuković.

http://www.youtube.com/watch?v=aT5CA6uF_9M

( E.K./S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track