RODITELJI U ŠOKU: Zatekli smo decu da leže na klupama, lekari im nisu dali da zaspu
Foto: Sladaja Stojanovic

Misterija u OŠ Isidora Sekulić

RODITELJI U ŠOKU: Zatekli smo decu da leže na klupama, lekari im nisu dali da zaspu

Crna Hronika -
Znam samo kada smo ušli u salu, kada su nas pozvali, deca su ležala na klupama dok su ih pregrgledali lekari Hitne pomoći. Znam samo da su osetili malaksalost i da im lekari nisu dali da zaspu, kaže Sredoje Nikolić otac jednog od dečaka
1 / 2 Foto: Sladjana Stojanovic

NOVI SAD - Sredoje Nikolić otac sina koji pohađa 7 razred OŠ Isidora Sekulić, a koji je prebačen u bolnicu posle pada u nesvest, izjavio je je reporteru Kurira u Dečijoj bolnici u Novom Sadu da je iznenađen i da još ne zna koji je uzrok svemu ovome.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

- Znam samo kada smo ušli u salu, kada su nas pozvali, deca su ležala na klupama dok su ih pregledali lekari Hitne pomoći. Znam samo da su osetili malaksalost i da im lekari nisu dali da zaspu, kaže Sredoje Nikolić.

Drugi roditelj Ljubomir Arbutina čija ćerka Anastasija pohađa 7 razred OŠ Isidora Sekulić izjavio je reporteru Kurira da se njegova ćerka nalazi na odeljenju poluintenzivne nege Dečije bolnice u svesnom stanju, izjavio je samo da je njegova ćerka pre kolabiranja osetila grčenje mišića.

Ministarstvo prosvete: Trovanje đaka VII2 posle časa fizičkog Nemili događaj potvrdilo je i Ministarstvo prosvete i nauke saopštenjem u kojem se navodi da je u šajkaškoj OŠ "Isidora Sekulić" nakon časa fizičkog vaspitanja došlo do trovanja učenika uglavnom iz VII 2 odeljenja. Oni su prethodno boravili u fiskulturnoj sali.

Sedamnaestoro dece imalo je nesvesticu, od toga je njih 10 primljeno u bolnicu u Novom Sadu. Svi su van životne opasnosti.

Trenutno je u toku policijski uviđaj. Još se ne zna šta je izazvalo simptome trovanja. Trovanje gasom je zasad isključeno jer škola nema uveden gas.

Podsetimo u mestu Šajkaš kod Titela u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" 17 dece danas je oko 11 sati iznenada izgubilo svest. U novosadskoj policiji potvrdili su da je oko 11 časova, za vreme časa fizičkog, u sali, pri kraju časa, deci petog, šestog i sedmog razreda pozlilo.

(Slađana Stojanović/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track