ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Haradinaj pušten iz pritvora, do daljnjeg ostaje u Sloveniji
Foto: Printscreen POP TV

Hapšenje po poternici Beograda

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Haradinaj pušten iz pritvora, do daljnjeg ostaje u Sloveniji

Crna Hronika -
Haradinaj je izveden pred dežurnog istražnog sudiju koji je posle saslušanja odlučio da ga pusti iz pritvora ali ostaje do daljnjeg u Sloveniji

LJUBLJANA - Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je popodne uhapšen na ljubljanskom aerodromu po srpskoj poternici iz 2006. godine, izveden je večeras pred istražnog sudiju, koji je odlučio posle saslušanja da Haradinaj bude pušten na slobodu.

Haradinaj je pred dežurnim istražnim sudijom, na saslušanju koje je trajalo nekoliko časova obećao da će ostati u Sloveniji do daljnjeg, dok se potpuno ne proveri kako stvari stoje sa srpskom poternicom, koja je za njim raspisana 2006. godine.

Haradinaj je ranije negirao da je uhapšen, već je rekao da je samo priveden po, inače, kako tvrdi, nevažećoj srpskoj poternici.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Ramuš Haradinaj uhapšen je danas po poternici koju je za njim raspisala Srbija 2006. godine, na aerodromu u Ljubljani, prilikom povratka iz zvanične posete Berlinu.

Haradinaj je izrazio ljutnju zbog zadržavanja na aerodromu, upoređujući vlast u Sloveniji sa Beogradom.

"Nisam uhapšen, ali je potrebno vreme da se poternica izbriše iz slovenačkog sistema. Put ću nastaviti i vratiti se na Kosovo", rekao je Haradinaj.Haški sud je oslobodio Haradinaja optužbi za ratni zločin. AZBK je osudila njegovo hapšenje i zatražila hitno puštanje svog lidera na slobodu.

( POP TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track