Danilović izboden jer je štitio devojku svog druga
Foto: Nebojša Mandić

Porodica otkriva pozadinu napada

Danilović izboden jer je štitio devojku svog druga

Crna Hronika -
Košarkaš postao žrtva Branka Filipovića zbog izvesne Sanje, piše u saopštenju koje je potpisala Svetlana Danilović

BEOGRAD - Nastradao zbog viteštva.Dva dana nakon što je Predraga Danilovića nožem napao prijatelj Branko Filipović Fido u svom restoranu „Kafanica“ nanevši mu ozbiljne povrede, oglasila se saopštenjem porodica proslavljenog košarkaša, otkrivajući da se incident dogodio kad je nekadašnji reprezentativac pokušao da zaštiti Filipovićevu devojku, izvesnu Sanju.Prvi incident- Mnogo ljudi je dolazilo i odlazilo iz društva koje je te večeri bilo u „Kafanici“. Prisustvovala je i devojka Branka Filipovića Fide, Sanja. Nakon izvesnog vremena, kad se više popilo, Branko je postao agresivniji prema njoj, što inače ima običaj da radi, i to svi njegovi prijatelji znaju, pa su zbog toga i svađe između njih dvoje česte. Saša je primetio da situacija može da se otrgne kontroli, rekao joj je da je bolje da ode, što je ona i učinila. Saša je pokušao da smiri Branka i tada je zadobio prvu ranu na čelu. U prvom trenutku nije reagovao, pokušao je da ga smiri i popriča s njim, ali nije uspeo. Tome su prisustvovali mnogi ljudi, mnogi su pokušali da ga zadrže i da ih razdvoje - piše u saopštenju koje je potpisala Danilovićeva supruga Svetlana, i dodaje se da je jedan očevidac pozvao Hitnu pomoć, ali da ih je Saša, nadajući se da su tim incidentom problemi završeni, zamolio da odu bez ikakvih pretnji; u suprotnom, Hitna pomoć bi pozvala policiju i tražila zaštitu. Međutim, kad je predsednik KK Partizan pomislio da je sve u redu, Filipović ga je ponovo napao.Drugi incident- Sukob je nastavljen, a završen je fizičkim obračunom koji Saša nije inicirao, već je pokušavao da obuzda svog prijatelja. Ovoga puta u tome nije uspeo. Tako je i zadobio posekotinu šake, jer je rukom pokušao da pridrži nož kojim je ovaj krenuo da ga ubode - piše u saopštenju, u kojem se tvrdi i da Filipović nije posetio Danilovića u bolnici.- Branko Filipović nije bio kod Saše u poseti. Zvao je njegove prijatelje. Nikome nije rekao na kojoj se lokaciji nalazi, a protiv njega će biti pokrenuta krivična prijava - izričita je Svetlana Danilović, koja navodi i da se njen suprug uspešno oporavlja i da sarađuje s policijom.

Mesto sukoba... Incident se dogodio u restoranu „Kafanica“
Mesto sukoba... Incident se dogodio u restoranu „Kafanica“

Svetlana Danilović
Svetlana Danilović

„Filipović i ranije bio nasilan“Porodica Danilović kaže da je Branko Filipović i ranije bio problematičan.- Branku Filipoviću ovo nije prvi incident u tom lokalu. Nekoliko puta je vadio i noževe i sekire, ali te prijave očigledno nikad nisu završavale na pravom mestu ili kod pravih ljudi. Do sada je Saša uvek govorio: „Kad više popije, on jedino mene sluša i znam da mene neće da povredi, znam da će me poslušati da ode kući i da neće praviti veće izgrede.“ Saša se nadao da će i te večeri uspeti, smatrajući da Branko Filipović neće napraviti veći problem u njegovom društvu, ali eto, kad-tad je to očigledno moralo i da se desi, nažalost.

Danilović u bolnici, Filipović u bekstvuDanilović je operisan odmah posle incidenta i nalazi se na Odeljenju hirurgije Urgentnog centra, dok je Filipović nedostupan policiji.- Kad je primljen, Daniloviću je palac bio skoro pa amputiran. Mikrohirurzi su ga zašili i zasad su zadovoljni - izjavio je direktor Kliničkog centra Miljko Ristić.S druge strane, za Filipovićem je raspisana potraga, a menadžer njegove „Kafanice“ nije želeo da govori o slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track