DAUDA SPASILAC: Nigerijac probio oklop Smedereva

Jelen Superliga

DAUDA SPASILAC: Nigerijac probio oklop Smedereva

Fudbal -
Zvezda je u finišu meča uspela da probije otpor borbenih Smederevaca, koji su od 58. minuta meča igrali sa igračem manje

SMEDEREVO - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Smedereva rezultatom 1:0 u okviru 22. kola Jelen Super lige.

Izabranici Rikarda Sa Pintua teškom mukom stigli su do sva tri boda protiv borbenih Smederevaca koji su od 58. minuta igrali sa igračem manje.

Strelac jedninog gola na meču bio je nigerijski napdač Abiol Dauda, koji je u 89. minutu utakmice nakon velike gužve u kaznenom prostoru Smedereva, doneo Zvezdi tri boda.

Podsetimo, Nigerijac je bio dvostruki strelac na meču protiv Hajduka iz Kule, i ovo je njegov treći pogodak u dresu Zvezde.

Posle treće uzastopne pobede, Zvezda se približila vodećem Partizanu na četiri boda, koji večeras od 19 sati igra protiv Vojvodine. Zvezda sada ima 47 bodova, a Smederevo je ostalo na poslednjem 16. mestu sa samo devet bodova.

http://www.youtube.com/watch?v=9UyEGVp4LK8

Tok meča:

Startne postave:SMEDEREVO: Živković - Ristić, Sikimić, Omega, Čukić, Blagojević, Osman, Atanacković, Božović, Miljković i Radosavljević.CRVENA ZVEZDA: Bajković - Spajić, Mikić, Vešović, Mladenović, Mijailović, Garido, Milijaš, Lazović, Milunović i Dauda

Zvezda je očekivano od samog starta imala inicijativu, čuvala loptu u svom posedu i opsedala gol Smederevaca. Najbolju priliko crveno-beli su imali u 14. minutu utakmice preko odličnog Nigerijca Daude.Naime, Milunović je sjajno proigrao napadača Zvezde koji se našao oči u oči sa golmanom Živkovićem, uputio udara, međutim, lopta je prohujala pored stative.

U 28. minutu crveno-beli su ponovo imali priliku da dođu do prednosti. Milijaš je izveo korner, Spajić je nakon duela sa odbrambenim igračem Smedereva ostao na zemlji, a u nastavku akcije Mikić je pokušao glavom da savlada golmana domaće ekipe, ali Živoković je bio na mestu.

Zvezda je u finišu poluvremena nastavila da opseda gol Smedereva, međutim, odbrana domaćina je sjajno radila svoj posao. U 42. minutu kapiten Nenad Milijaš pokušao je iz slobodnog udarca da ugorzi mrežu Smederevaca, ali njegov šut je bio neprecizan. To je ujedno bila i poslenja ozbiljnija prilika u prvom delu meča.

Na startu drugog dela meča Sa Pinto je na teren poslao Brazilca Mendeša Kadua, a iz igre je izašao Srđan Mijailović.

Crveno - beli su nastavili da kruže oko kaznenog prostora Smederevaca, a prvu ozbiljniju šansu u drugom delu meča imali su nakon centaršuta Kadua. Brazilac je uputio loptu ka Milunoviću, međutim, mladi igrač Zvezde je loše šutirao.

U 58 minutu Smederevo je ostalo sa deset igrača na terenu. Radosavljević je oštro startovao na Kadua, bez lopte, a sudija je pokazao direktan crveni karton. Sa Pintu je odmah u igru umesto Garida uveo napadača Ognjena Mudrinskog i najavio totalnu ofanzivu u poslednjih pola sata utakmice.

Dvadesetak minuta pre kraja meča šansu je dobio mladi napadač Stefan Mihajlović, koji je bio najbolji strelac tima u pripremnom periodu.

Sjajnu priliku imali su crveno-beli u 73. minutu utakmice. Lazović je fenomenalno prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i uputio pas ka Mudrinskom, međutim, u poslednjem trenutku je odregovala odbrana Smedereva.Samo dva minuta kasnije mladi napadač Stefan Mihajlović našao se u novoj šansi. Uputio je snažan udarac, ali raspoloženi golman Živković je sjajno intervenisao.

U 80. minutu meča Crvena zvezda je propustila najbolju priliku na meču. Lazović je sjajno prošao po levoj strani i u pravom trenutku uposlio Nigerijca Daudu, koji sa osam metara udaljenosti pogađa prečku. Nekoliko minuta kasnije Dauda je imao novu priliku da donese prednost zvezdi, ali njegov šut glavom, odbranio je sjajni Živković.

Zvezda je povela golom Daude u 89. minutu. Posle "skraćenog kornera" i centaršuta Milijaša lopta je preletela golmana Živkovića i došla do nigerijskog napadača, koji je glavom sproveo u mrežu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track