DRŽAVNI UDAR: Mafija u MUP pokušava da uceni Vučića!
Foto: Dragana Udovičić, Dado đilas

Pozadina zavere policijske mafije protiv premijera Srbije

DRŽAVNI UDAR: Mafija u MUP pokušava da uceni Vučića!

Politika -
Korumpirani deo policije u strahu da će biti otkrivene njihove veze sa kartelom narko-bosa Darko Šarića; Izmišljenim aferama kriminalizovani policijski funkcioneri pokušali su da stave pod kontrolu predsednika Vlade

BEOGRAD - Ne trpi ucene.Predsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija biti normalna i uređena zemlja uprkos želji mnogih da se to nikad ne desi. Premijer je povodom slučaja šefova policija koji su pokušali da iskonstruišu lažnu priču da je njegov sin učestvovao u tuči na beogradskom splavu u nameri da iznude njegovu ostavku poručio da njega niko ne može da ucenjuje.- Nikad nikome neću dozvoliti da me ucenjuje, da me reketira ili da se na takav način ponaša prema bilo kome u državi Srbiji, tako da, kao što ste videli, nisam imao šta da krijem i čega da se plašim - kazao je premijer i poručio:- A svi oni koji pate od raznih teorija zavere i misle da tako mogu da upravljaju Srbijom, kao što su upravljali prethodnih 10-20 godina, neka dobro razmisle, vremena su se promenila. Srbija će biti normalna i uređena zemlja uprkos volji mnogih da se to nikada ne desi.Vučić se, kako je Kurir juče pisao, našao na udaru visokih funkcionera MUP - pokušali su da ga ucene lažnom informacijom da je njegov sin Danilo (16) pretukao golmana Vladimira Stojkovića na beogradskom splavu „River“.Pošto ga je policijski načelnik 10. maja izvestio da je među očevicima bio policajac i da je o incidentu napravljena službena beleška, Vučić je bio rešen da se 11. maja povuče s funkcije premijera. Pad Vlade je izbegnut jer je otkriveno da je reč o prevari - snimci sigurnosnih kamera sa splava za koje su iz policije, navodno, tvrdili da ne postoje jer su kamere van funkcije pokazali su da Vučićev sin nema veze s incidentom.Ceo događaj smislili su, kako saznajemo, delovi policijskih struktura koji su godinama unazad sarađivali s uhapšenim narko-bosom Darkom Šarićem i pomagali njegovom kriminalnom klanu.- Besni što im je pokvario poslovne kombinacije sa Šarićem, rešili su da se (o)svete premijeru. Ti policajci pomagači su u panici posle hapšenja Šarića i strahuju da bi mogao da ih otkuca na sudu. I rešili su da se svete. Oni su čak planirali da likvidiraju Šarića, ali im se sve izjalovilo jer je upravo iz tih razloga policija bila isključena iz hapšenja Šarića, na čemu je radila BIA - priča izvor Kurira i nastavlja:- Te policijske strukture su dobro organizovane, dobro se drže već deceniju-dve. Oni su kontrolisali i „zemunski klan“ i „radili“ su na njihovom povezivanju s kriminalnim strukturama u Evropi. Ta mreža će, međutim, biti raskrinkana jer će doći do čistke, naročito u vrhu MUP.

Nagovestio vezeNARKO-BOS PIKIRAO PAPAJUDarko Šarić je u Specijalnom sudu izjavio da je proces protiv njega montirao „general Papaja“, ali nije otkrio ko stoji iza tog nadimka.- General Papaja je mene pržio na vatri četiri godine. E, neka se on sada malo peče, jer zna šta je uradio - rekao je Šarić.Kako je Kurir pisao, on je „Generala Papaju“ pominjao još u avionu za Beograd. Prvi put javno pričao je o njemu prilikom iznošenja svoje odbrane u Specijalnom sudu. Tada je rekao da će tužiocu dostaviti podatke o kom policijskom generalu je reč.

OštroSTEFANOVIĆ: NEMA SKRIVANJA IZA ZNAČKEMinistar policije Nebojša Stefanović za Kurir kaže da je istraga ovog slučaja u toku.- Uzete su izjave svih učesnika i jasno je da je u čitavom postupku bilo nepravilnosti. Neću dozvoliti da se iko krije iza policijske značke i insistiraću na utvrđivanju odgovornosti, kao i kažnjavanju svih koji su se ogrešili o zakon i pravila službe - naglasio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track