Duliću, ko ti je iz vlasti dao nalog da deliš pare?
Foto: KURIR

Kurir pita čistačicu

Duliću, ko ti je iz vlasti dao nalog da deliš pare?

Društvo -
Bivši ministar odbija da otkrije ko mu je iz državnog vrha naložio da Ministarstvo životne sredine plati gotovo pola miliona evra reklamu za akciju „Očistimo Srbiju“

BEOGRAD - Zanemeo.Oliver Dulić, bivši ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, odbija da otkrije koji su mu to članovi državnog vrha naložili da plati gotovo pola miliona evra za reklamiranje akcije „Očistimo Srbiju“ na teniskom turniru Srbija open 2010. i 2011.,odnosno, firmi Njuz vol u vlasništvu  Nebojše Mišića. godine. Dulić je, podsetimo, u emisiji „Utisak nedelje“ rekao da je porodica Đoković zatražila podršku Vlade jer je organizacija turnira skupa i da je vrh države rešio da to uradi njegovo ministarstvo kroz promociju akcije „Očistimo Srbiju“ pošto nisu postojala sredstva u državnoj kasi.Na pitanje Kurira od koga je tačno dobio nalog, Dulić je, po već oprobanoj praksi da ne govori istinu, prvo počeo da demantuje samog sebe.Dulić opet lagao- Nikada mi niko nije dao nalog da se pomogne Srbija open, niti je to bilo moguće, to je bio dogovor na zajedničkom sastanku kada se razgovaralo o modalitetima državne pomoći po raznim temama. Mislim da u tom trenutku nismo pogrešili jer Đokovići zaslužuju svaku podršku države, a turnir je bio važan za promociju zemlje u trenutku kada postajemo prvaci sveta u tenisu. Iako je u pitanju veliki novac, postigli smo nekoliko pozitivnih efekata: država je pomogla održavanje turnira, promovisana je jedna plemenita akcija i dobili smo za inače zapuštenu oblast ekologiju najbolje moguće lice. Sve je učinjeno u skladu sa zakonom i niko nije uzeo novac od toga, što je najvažnije - izdeklamovao je Dulić.Krije nalogodavcaAli kada smo ga upitali s kim je bio na sastanku kada je donesena ta odluka, Dulić je rekao da ne želi da otkrije ime nalogodavca.- Ne želim da odgovorim na to pitanje jer niko od prisutnih u ideji nije video ništa loše. Naprotiv, verujem da se na sličan način i danas rešavaju podrške različitim projektima za koje je procena da su od nacionalnog interesa - rekao je Dulić. Ovaj slučaj odbili su da komentarišu i svi potpredsednici DS.Podsetimo, Dulićevo ministarstvo potpisalo je s firmom „Njuz vol“, u vlasništvu Nebojše Mišića (supruga Aleksandre Drecun, bivše sekretarke u Predsedništvu Srbije), dva ugovora vredna 475.798 evra o reklamiranju akcije „Očistimo Srbiju“ na Srbija openu 2009. i 2010. Ugovor je, inače, potpisan čak 17 dana po završetku turnira, a za gotovo pola miliona evra akcija je reklamirana na jednom panou. Srđan Đoković, otac našeg proslavljenog tenisera Novaka, izjavio je da je na račun njihove porodične firme „Femili sport“ uplaćeno samo oko 100.000 evra.

Goran Đoković
Goran Đoković

Đoković: Nou komentGoran Đoković, direktor Srbija opena, nije želeo da komentariše Dulićeve navode o sastanku porodice Đoković s državnim vrhom, niti da otkrije ko je to naredio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track