Euleks policija pretresa kuću Zvonka Veselinovića

Euleks policija pretresa kuću Zvonka Veselinovića

Crna Hronika -
Policija je došla u četiri helikoptera i prema rečima meštana koji su se okupili i sa njima razgovarali, akciju sprovode po nalogu tužioca Srbije

ZVEČAN - Pripadnici poljske i franuske policije Euleksa blokirali su jutros u pet sati deo naselja u mestu Doljane u blizini Zvečana i kuću u kojoj je živeo uhapšeni Zvonko Veselinović.

Policija je došla u četiri helikoptera i prema rečima meštana koji su se okupili i sa njima razgovarali, akciju sprovode po nalogu tužioca Srbije.

Građani su uznemireni jer, kako kažu, sumnjaju da su među Euleksovim policajcima i Albanci, pripadnici specijalne jedinice Rosu koju Srbi ne prihvataju zbog njihove namere da i na severu Kosova na silu instaliraju institucije Kosova.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podnelo je sredinom januara zahtev za sprovođenje istrage protiv Zvonka Veselinovića i još dvojice osumnjičenih da su prisvojili 32 teretna vozila u vlasnistvu kompanije "Hipo Alpe Adrija lizing" vrednosti veće od 300 miliona dinara.

Zvonko Veselinović koga je Kfor označio kao organizatora paljenja barikada na prelazima Brnjak i Jarinje, uhapšen je 19. decembra 2011. godine na Kopaoniku, u Srbiji. Kako je tada saopšteno, Veselinović je osumnjičen za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja