EURO 2016: Srbija u trećem šeširu za žreb

Ako sad ne obezbede plasman...

EURO 2016: Srbija u trećem šeširu za žreb

Fudbal -
"Orlovi" neće moći da budu u istoj grupi sa selekcijama Turske, Slovenije, Izraela, Norveške, Slovačke, Rumunije, Austrije i Poljske, koje su takođe svrstane u treću jakosnu grupu

BEOGRAD - Reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu za žrebanje kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj, saopštila je UEFA. Žreb će biti održan 23. februara u Nici.

Najbolje dve reprezentacije iz svake od devet grupa plasiraće se na završni turnir. Njima će se pridružiti najbolja trećeplasirana ekipa, dok će preostala četiri mesta biti poznata posle baraža u kome učestvuju osam preostalih trećeplasiranih ekipa. Francuska kao domaćin je automatski učesnik turnira na kome će igrati 24 selekcije.

"Orlovi" neće moći da budu u istoj grupi sa selekcijama Turske, Slovenije, Izraela, Norveške, Slovačke, Rumunije, Austrije i Poljske, koje su takođe svrstane u treću jakosnu grupu.Nosioci grupa su: Nemačka, Holandija, Italija, Engleska, Portugal, Grčka, Rusija i Bosna i Hercegovina.

U drugom šeširu su: Ukrajina, Hrvatska, Švedska, Danska, Švajcarska, Belgija, Češka, Mađarska, Republika Irska.

Šešir četiri: Crna Gora, Jermenija, Škotska, Finska, Letonija, Vels, Bugarska, Estonija i Belorusija.Šešir pet: Island, Severna Irska, Albanija, Litvanija, Moldavija, Makedonija, Azerbejdžan, Gruzija, Kipar.Šešir šest: Luksemburg, Kazahstan, Lihtenštajn, Farska Ostrva, Malta, Andora, San Marino, Gibraltar.Kvalifikacije počinju 7. septembra 2014. godine, a završavaju se 13. oktobra 2015. godine. Baraž mečevi na programu su 12-14. novembra i tri dana kasnije revanš mečevi. Evropsko prvenstvo igra se od 10. juna do 10. jula 2016. u Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track