Gas ne curi, Čačani se vratili kućama

Situacija normalizovana

Gas ne curi, Čačani se vratili kućama

Srbija -
Do curenja gasa došlo zato što je cisterna najverovatnije bila prepunjena

ČAČAK - Meštani koji su iz preventivnih razloga bili evakuisani zbog curenja gasa na "Lukoil" pumpi u Čačku, vratili su se kućama, a saobraćaj je normalizovan, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

"Sinoć oko 23 časa je situacija normalizovana. Saobraćaj je normalizovan, ljudi su se vratili kućama", rekao je Marić.

Marić je dodao da bi tokom prepodneva trebalo da se obavi uviđaj i da se utvrde eventualni propusti, mada je, kako je istakao, "već sada izvesno da je najverovatnije do curenja gasa došlo zato što je cisterna bila previše napunjena".

Marić je najavio da će posle uviđaja imati zvanične i pouzdane informacije. Curenje gasa na "Lukoil" pumpi u Čačku zaustavljeno je sinoć. Kako je najavio načelnik čačanskog Odeljenja za vanredne situacije Dragiša Broćić, uzrok kvara biće danas saopšten, a pumpi je zabranjen dalji rad.

"Policija će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv zakupca pumpe. Pumpa Lukoil u naselju Alvadžinica biće zatvorena dok se ne ispita ispravnost njenih instalacija", rekao je Broćić.

Gas je juče oko 16.40 sati počeo da curi iz cisterne koja je ukopana i u koju je iz pokretne cisterne pretočen gas, zbog čega je evakuisano stanovništvo iz okolnih stambenih objekata, saobraćaj zaustavljen, a struja isključena. Reč je o pumpi koja se nalazi u Ulici Dragiše Mišovića u Čačku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track