IDEMO DALJE: Srbija dobila Letoniju za drugu fazu Evrobasketa

Evropsko prvenstvo

IDEMO DALJE: Srbija dobila Letoniju za drugu fazu Evrobasketa

Košarka -
Srbija pobedila je Letoniju 62:56
1 / 4

TRELEZ - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u drugi krug šampionata Evrope, pošto je danas u poslednjem kolu C grupe pobedila selekciju Letonije sa 62:56 (20:14, 11:10, 12:12, 19:20).U drugu fazu takmičenja Srbija ne prenosi bodove, jer je izgubila od Francuske i Velike Britanije, a igraće protiv tri ekipe iz grupe u kojoj su Belorusija, Češka, Hrvatska i Litvanija.Najbolje košarkašice Srbije od početka do kraja utakmice bile su u vođstvu i Letonke su u tri navrata uspevale da izjednače, ali ne i da preokrenu rezultat.U finišu susreta igračice oba tima bile su isuviše nervozne i naravile su dosta grešaka, ali su izabranice selektora Marine Maljković sa dve dobre reakcije u odbrani uspele da ostvare pobedu.

"Smatram da smo igrali loše i da nismo prikazali dobru košarku, što nikako ne umanjuje našu sreću zbog prolaska u drugu fazu šampionata. Tu sreću nam niko ne može oduzeti. Devojke su malo kasnije nego što je bilo potrebno, ipak shvatile, da uspeh donosi isključivo kolektiv", istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Srbija - Letonija 62:56 (20:14, 11:10, 12:12, 19:20)

Srbija: Radočaj 3, Vulić, Čađo 2, Krnić 2, Jovanović 7, Milovanović 15, Butulija 9, Matić 7, Ajanović, M. Dabović 2, A. Dabović 5, Rad 10.Letonija: Ejbele, Surkusa, Babkina 10. Liepkalne, Jansone 5, Horelika, Krastina 4, Jakobsone 5, Karklina 17, Štejnberga 11, Brumermane 4.

http://www.youtube.com/watch?v=xUmSKQdI-B4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track