ISTORIJSKI USPEH: Ibišević odveo Bosnu u Brazil!

Grci izvisili

ISTORIJSKI USPEH: Ibišević odveo Bosnu u Brazil!

Fudbal -
Bosanci će po prvi put u istoriji igrati na Mundijalu, a u Brazil ih je odveo Vedad pogotkom u 68. minutu

KAUNAS - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.BiH je u poslednjem kolu grupe G kvalifikacija za SP u Kaunasu slavila protiv domaće Litvanije s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Vedad Ibiševič u 68. minutu. Izabranici Safeta Sušića će po prvi put u istoriji igrati na Mundijalu.

http://www.youtube.com/watch?v=QzSSZd6Cqdo
Grčka je u drugom meču grupe G na svom terenu savladala Lihtenštajn s 2:0.

Džeko: Pokazali smo koliko je BiH moćna

Fudbalski reprezentativac BiH Edin Džeko rekao je da je njegova selekcija pokazala koliko je moćna plasmanom na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"Hvala svima koji sada slave u BiH i širom sveta. Pokazali smo koliko je BiH moćna", rekao je Džeko bosanskohercegovačkim medijima. Selektor Safet Sušić zahvalio se svima koji su verovali u njegovu reprezentaciju. "Čestitam ovim divnim momcima. Zahvaljujem publici koja je bila 12. igrač. Hvala svima koji su vjerovali u ovu reprezentaciju", istakao je Sušić. Vezni fudbaler Zvjezdan Milimović naveo je da je ovo bila "njegova poslednja šansa" i da je iskoristio. Miralem Pjanić bio je uplakan ispred kamere televizije koja je prenosila susret sa Litvanijom, dok je Senad Lulić rekao da su igrači ostvarili san za celu Bosnu i Hercegovinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track