ISTRAGA O PADU ŠUMAHERA: Tužilaštvo iznosi detalje istrage!

Albervil

ISTRAGA O PADU ŠUMAHERA: Tužilaštvo iznosi detalje istrage!

Ostali sportovi -
Policija istražuje brzinu kojom se Šumaher skijao kada je pao i glavom udario u stenu na skijalištu Meribel

BEOGRAD/PARIZ - Francusko tužilaštvo koje istražuje okolnosti skijaške nesreće sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1, Mihaela Šumahera, danas će u Albervilu održati konferenciju za medije o toku istrage.

Tužilac Albervila Patrik Kensi rekao je da će u sredu obavestiti medije dokle je stigla istraga okolnosti pod kojima se Šumaher 29. decembra teško povredio tokom skijanju u francuskim Alpima, zbog čega je u komi s neizvesnim izgledima na oporavak. Policija istražuje brzinu kojom se Šumaher skijao kada je pao i glavom udario u stenu na skijalištu Meribel, kao i da li je staza bila propisno obeležena, i da li je bila obeležena i stena na koju je pao.

Takođe, istražuje se da li su Šumaherove skije bile dovoljno bezbedne, kako bi se utvrdila odgovornost za nesreću. Kinsi je u ponedeljak rekao da namerava da pregleda video-snimak Šumaherove nesreće, koji je jedan skijaš slučajno snimio mobilnim telefonom. Sedmostruki svetski šampion Formule jedan je dva puta operisan, a njegovo stanje francuski lekari opisuju kao kritično, ali stabilno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track