Kačavendin pop saslušan zbog šverca kokaina!
Foto: Glas Srpske

Sveštenik iz Doboja

Kačavendin pop saslušan zbog šverca kokaina!

Crna Hronika -
U toku praćenja i prisluškivanja međunarodne kriminalne grupe policija u stalnoj komunikaciji sa njima otkrila i sveštenika Milidraga Stokanovića iz Doboja, koji je potom stavljen na posebne mere. Mediji su ranije spekulisali da je upravo Stokanović sveštenik koji se pojavljuje u razgovoru sa jednim mladićem koga je podvodio za bivšeg vladiku Vasilija Kačavendu

BANJALUKA - Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske danas su više časova u okviru istrage o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila švercom kokaina saslušali u sedištu Uprave u Banjaluci sveštenika iz Rudanke kod Doboja Milidraga Stokanovića, rekao je izvor iz MUP RS.

Izvor iz policije kaže da je u toku praćenja i prisluškivanja ove međunarodne kriminalne grupe policija u stalnoj komunikaciji sa njima otkrila i sveštenika Milidraga Stokanovića, koji je potom stavljen na posebne mere.

Pravoslavni vernici u Rudanci kod Doboja već dugo su nezadovoljni radom sveštenika Milidraga Stokanovića i tvrde da se godinama umesto verskim dužnostima posvetio aktivnostima od kojih su pojedine i u koliziji sa zakonom.

Mediji su ranije spekulisali da je upravo Stokanović sveštenik koji se pojavljuje u razgovoru sa jednim mladićem koga je podvodio za bivšeg vladiku Vasilija Kačavendu.

Goran Jovanović iz Doboja i Alen Jahić iz Modriče uhapšeni su prošle nedelje u sklopu velike međunarodne akcije usmjerene protiv narko-klana koji se bavio švercom kokaina.

U Srbiji je uhapšen Hadži Zoran Jovanović (53) zvani Zigi i Tebra iz Zemuna, koji je označen kao organizator te grupe.

U akciji, koju je, po nalogu Tužilaštva BiH, sproveo MUP RS pretreseni su kafić Gorana Jovanovića "Havana", automobil i stan u Celjskoj ulici u Doboju i kuća u Kakmužu kod Petrova.

Policija je u ulici Riste Mikičića u Modriči pretresla i kuću Alena Jahića i oduzela automobil, kompjuter, mobilni telefon, kartice za telefone i druge dokaze.

Ta grupa osumnjičena za šverc velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Akcija je sprovedena i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Nemačkoj, Belgiji i Holandiji gde je uhapšeno više osoba i pretreseno na desetine lokacija.

Stokanović je nakon saslušanja u policiji rekao je da je tačno da je razgovarao sa ljudima, ali da im nije dokazano da su počinili krivično delo.- Razgovaram sa mnogim ljudima, ali ne ulazim u srž toga šta oni rade - rekao je Stokanović, koji tvrdi da ga pravoslavni vernici iz Rudanke cene i da je izgradio ugled u svojoj parohiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track