ŽALBE NEOSNOVANE, BELI I ZVANIČNO U TRCI ZA BEOGRAD: Uprvani sud potvrdio proglašenje izborne liste Ljubiše Preletačevića
Foto: Reuters

Potvrđeno rešenje gradske izborne komisije

ŽALBE NEOSNOVANE, BELI I ZVANIČNO U TRCI ZA BEOGRAD: Uprvani sud potvrdio proglašenje izborne liste Ljubiše Preletačevića

Izbori 2018. -

Upravni sud potvrdio je rešenje Gradske izborne komisije o proglašenju liste Ljubiše Belog Preletačevića za predstojeće izbore u Beogradu pošto je odbio kao neosnovane četiri žalbe kojima se osporava zakonitost rešenja GIK.

Na sajtu Upravnog suda danas su objavljene presude kojima su odbijene žalbe četiri podnosioca protiv rešenja GIK-a kojima su kao neosnovani odbijeni prigovori na rešenje te Komisije kojim je proglašena izborna lista pod nazivom "Ljubiša Preletačević BELI - Zato što volimo BELOVGRAD".

Odbijene su žalbe birača M.V, P.V. i N.K. kao i žalba kandidata za odbornika sa liste Da oslobodimo Beograd - Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - zeleni (ZEP-zeleni) V.V.

Prošle sedmice Upravni sud je poništio prvo rešenje GIK-a o proglašenju ove liste, pošto je bio utvrdio određene nedostatke, koji su u međuvremenu otklonjeni, pa je izborna lista ponovo proglašena 21. februara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track