OMEROVIĆ (SDPS): Imali smo kampanju koja se razlikovala od drugih
Foto: Filip Plavčić

zadovoljni

OMEROVIĆ (SDPS): Imali smo kampanju koja se razlikovala od drugih

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Meho Omerovic, predsednik parlamentarnog Odbora za ljudska i manjinska prava i visoki funkcioner SDPS, kaže da su u toj stranci zadovoljni što su svojim aktivnostima doprineli fantastičnom rezultatu liste "Zato što volimo Beograd - Aleksandar Vučic", na proteklim lokalnim izborima.

"Od početka do kraja smo imali kampanju koja se razlikovala od drugih. Raznovrsna i pre svega, normalna, pristojna. Razgovarali smo sa ljudima jer za nas su ljudi preči od velikih reči", naveo je Omerović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Beograđani su to, kaže, Omerović, znali da prepoznaju i da cene.

Veruje, dodao je, da je doprinos SDPS ovoj ogromnoj pobedi značajan i da će ta stranka pokušati da uozbilji političku scenu Srbije jer, kako kaže, ne sme se dozvoliti da se od izbora pravi cirkus i pijaca.

Sramotnim smatra to što su se na ovim izborima, kako kaže, pojavile tzv. manjinske stranke, koje su zloupotrebljavajući manjinska prava varali birače.

"Nijedna od tih osam stranaka na beogradskim izborima nije prešla cenzus, a za njih je to bilo 7.000 glasova", naveo je Omerović.

Da stvar bude gora, kaže Omerović, te stranke nisu dobile ni glasove onih koji su ih podržali da bi uopšte učestvovali na proteklim izborima.

"Šta da se kaže na primer za čoveka koji je svetu i časnu funkciju muftije, verskog vođe svih muslimana, samo za radi ličnih ambicija zamenio učeščem u politici", zapitao je Omerović primetivši da čak ni promenom imena političke stranke ije uspeo da prevari birače u Beogradu.

Omerović kaže da nije bila potrebna nikakva svetiljka da se ovo vidi golim okom, te da je prevara bila jasna kao dan.

"Ovo nije imalo nikakve veze niti sa izborima niti sa manjinama! Zato ćemo inicirati i predloziti novi izborni zakon. Volja građana je neprikosnovena i niko ne sme da se sa njome poigrava i da je zloupotrebljava", naveo je Omerović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Filip Plavčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VUČIĆ OTVORIO ŠAMPANJAC! Ovako su naprednjaci proslavili pobedu na izborima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track